Izjave povodom 1. Zimskog Rallyja (RBR)


Na pretposljednjem rallyju sezone Prvenstva Hrvatske u Richard Burns Rallyju zaključena je i sezona u klasi Super 1600, a nekoliko vozača podijelilo je svoje dojmove nakon utrke.Marko Šuto
Iako sam odlučio u rally krenuti oprezno, sumnjao sam da ću ga uspjeti završiti zbog nedostakta treninga i slabe pripremljenosti, tako da mi je prolazak kroz cilj bio pobjeda sam po sebi. Već na prvom brzincu izletio sam s staze i oštetio auto, od tog trena šteta na autu samo se povećavala. Do kraja rallyja uspio sam zabilježiti 10-ak izljetanja i jedno traženje pomoći za povratak na stazu. No, kako niti konkurencija nije uspjela izbjeći probleme uspio sam se probiti do prvog mjesta. Čestitam Ivanu Mejaku na konstantnoj vožnji kroz sezonu i zasluženom naslovu Prvaka Hrvatske!

Ivan Mejak
Volim ja crveno bijele kockice, ali i crno bijela kockasta zastavica mi je draga. Evo iz 9. starta 9. cilj, zbog ovoga trebam biti zadovoljan. Prije početka rallya priželjkivao sam podij, nakon prve etape shvatio sam da neće biti lako jer je konkurencija sve oštrija. Prva 3 brzinca 2. etape prošla su u problemima raznoraznima, nakon toga sam se nekako stabilizirao, i ja i komp i do kraja nekao rutinirano dogulio. Zadovoljan sam sa 2. mjestom, ako Marko završi onda baš i nemam neke šanse protiv njega, ali jako mi je drago što je završio i pobjedio. Sve u svemu solidno, iznenadili me ugodno dečki u 1600 klasi.

Tomislav Štajduhar
Sve je bilo lijepo i krasno do zadnjeg "pravog" brzinca, onog s brojem 12. Koncentracija je na trenutak popustila, izgubio sam ritam i napravio niz pogrešaka, izlijetanja i pritom izgubio gotovo minutu u odnosu na konkurente. Povratka nije bilo, Mejak je još jednom bio siguran i konstantan, a Šuto se, unatoč problemima, dokopao cilja što u prijevodu znači da nas je uvjerljivo namazao. Ipak, obranio sam drugo mjesto u ukupnom poretku Prvenstva, što mi je donekle olakšao David Mejak nenastupanjem na Zimskom Rallyju.Daniel Vojvodić
Bilo je stvarno odlično, konkurencija u s1600 vrlo dobro raspoložena .Šteta što sam imao dva pogrešna starta tako da sam izgubio 20 sekundi bezveze, ali bojim se da i uz tih 20 sekundi ne bi bitnije popravio rezultat jer su i Nicoletti i Kadija bili stvarno iznenađujuće brzi i uz svu tu brzinu nisu radili veće greške.Jednostavno ste ovaj put bili predobri. Pozdrav svima i vidimo se na Kvarnerskom rallyu naravno.

Siniša Crnojević
Napokon, nakon dugo vremena rally za PH. Ovu utrku sam vozio sa Mitsubishi Lancerom evo IX gr. N. Za njega sam se odlučio zbog toga što ga je lakše voziti od  S1600 i daje dobre osnove znanja za WRC klasu. Zbog velike želje da dođem do kraja nisam forsirao i zbog toga rezultat nije baš sjajan, ali još uvijek imam malo kilometara i dosta mjesta za napredak. Drugu dionicu rallyja sam počeo sa gumama za suho (namjerno) i mislim da nisam pogriješio, samo sam išao preoprezno. Sa vremenima zadnja dva makadama sam zadovoljan isto kao i sa cijelim rallyjem. Prvi put sam završio rally bez oštećenja i sa samo jednim pozivom u pomoć (cca. 25 sekundi), tako da je to velik pomak naprijed. Iščekujem sljedeću utrku i pripremam se za novu sezonu u kojoj će nadam se moći parirati Sebu, Kadiji i Vojvodiću. Čestitam im na odličnoj borbi.

Silvestar Mileta
Elektronika je ispustila dušu na drugom prolasku Joux Verteom i za nas je završen još jedan neuspješan nastup. Ovog puta suzdržao sam se od razbijanja stakala kacigom u maniri Carlosa Sainza, jer sam cijelo vrijeme vozio neujednačeno i loše, barem jednom po brzincu silazeći kotačima s podloge, obrćući se u raznim smjerovima oko automobilove osi. Kruna plesa bilo je okretanje na krov na Rally Schoolu. Tako slabu logističku podršku kompanije ADSL koja me sponzorira ne mogu isključivo okriviti za neuspješan nastup, premda su me možebitno stajali kojeg boda. Čestitke slavljenicima, ukupnim i pojedinačnim. Posada Mileta/Reid željno iščekuje kraj ove premijerne sezone i posljednji rally koji će, rezultatski neopterećena, voziti za svoj "gušt". Sve je izvjesniji prekid suradnje ovog neuigranog tima, ako se tijekom priprema za predstojeću sezonu pojavi kakva milozvučna hrvatska suvozačica. Ovim putem volio bih i inicirati sastavljanje timova za sljedeću sezonu (zgodnim se čini da timovi imaju i više od dva registrirana vozača, pa nominiraju po pojedinom rallyu dvojicu specijalista za podlogu..ala WRC). Toplo se preporučam :) Sretno svima na Kvarneru.Vladimir Večerin
Dojmovi nakon 1. Zimskog Rallyja koji na moju veliku žalost nije nimalo bio sniježni, nego većinom na podlozi koja meni najslabije leži (prvenstveno zbog vožnje na tipkovnici), podijeljeni su na lošiju vožnju koja je rezultirala dosta jakim oštećenjima na autu, prvenstveno na ovjesu, te na zadovoljstvu što sam ipak uspio nekako dogurati do cilja. Prvi leg je prošao manje više u redu uz dosta manjih pogrešaka. U drugom legu stvari su krenule nizbrdo, bilo je tu svega, prevrtanja, razbijanja, spuštanja do cilja s ugašenim autom.... Čestitke svima koji su došli do cilja, ovaj put tu ubrajam i sebe :)

Autosport.hr