Darijo Rihtarić osvojio maraton i sezonu


Od 20 vozača koliko je započelo nastup na Really Big Rally Marathonu (RBRM) do cilja je uspjelo stići njih 7, a obzirom na novu pobjedu Darija Rihtarića i žetvu bodova dobili smo novog Prvaka. Rihtarić je na RBRM-u uvjerljivo pobijedio ispred Matije Birta na drugom te Emila Pribanića na trećem mjestu. Matija je za pobjednikom zakasnio 3 minute i 46 sekundi dok je Pribanićev zaostatak za Birtom na cilju rallyja iznosio 42 sekunde.Pobjedom na RBRM-u Rihtarić je osvojio novih 30 bodova te time definitivno osvojio naslov ovogodišnjeg Prvaka Hrvatske u Richard Burns Rallyju. Na preostala dva natjecanja pobjednicima je na raspolaganju 25 bodova, što je nedovoljno bilo kojem od izravnih Rihtarićevih konkurenata. Povlačenjem Igora Radovića iz Prvenstva tijekom sezone Rihtariću je posao osvajanja naslova bio donekle olakšan, no Darijo je već od samog početka sezone pokazao zavidnu brzinu.

Petnaest dugih brzinskih ispita Really Big Rally Marathona razvuklo se na gotovo 100 kilometara, što je mnogim vozačima predstavljalo poveći izazov po pitanju koncentracije i strpljenja. Kao i uvijek na RBR rallyjima nepredviđenih je situacija mnogo, a ovdje ćemo prenijeti dio opažanja i komentara vozača po dolasku na cilj (preuzeto s RBR Foruma).


Siniša Crnojević

Evo i mene na cilju, jedvaaaaaa... Prvo sam se na East-West razbio zato što mi je mačka skočila na ruku (pop***** sam), onda sam samo htio doći do cilja, što je i išlo tako, a na zadnjem sam se dva puta tako razbio da sam se lupao po glavi. Srećom uspio sam se dovući do cilja i uzeti vrijedne bodove. Čestitke svima na završetku jedne sage, ali meni se ovako dugi rallyi sviđaju i htio bih da je ovakva svaka utrka. To je rally, dugotrajan napor, a sada zamislite kakva je real Delta koja ima 270 km brzinaca...

Darijo Rihtarić
Uff, konačno sam odvezao do cilja. Nisam išao 100%, više onak na sigurno. Pvih par zavoja na prvom brzincu jedva da sam nekako odvozio, nekakva trema i ajde nekako sam ulovio ritam i tako do kraja. Još da me je netko naganjao (čitaj Igy) mislim da bi bilo puno gore nego kak je sad.

Zlatko Mihić
Moj drugi leg je bio katastrofalan imam sreće da sam ga uopće završio.Sve je krenulo dobro prvih 500 m, a onda mi je buraz uletio u sobu sa sendvičem i počeo mi mljackat za uhom, a i Dinamo je u tom trenu dobio drugi gol pa sam od tuge potražio prvo drvo uz cestu iza kojeg bi zaplakao. Uglavnom do kraja prva dva brzinca sam ostao bez kočnica i zadnjeg diferencijala , a i morao sam voziti s velikim propuhom oko jaja jer su mi otpala i vrata. Nadam se da će zadnji leg biti uspješniji.


Really Big Rally Marathon


1.    Darijo Rihtarić 55:06.15
2.    Matija Birt 58:52.22
3.    Emil Pribanić 59:34.57
4.    Miro Birt 60:51.22
5.    Sinke Crnojević 62:15.99
6.    Mario Varjačić 63:19.05
7.    Zlatko Mihić 64:14.97
Autosport.hr