Sašo Horvat najbrži na prvom treningu

Obilna kiša koja je tijekom cijeloga prijepodneva padala u sjevernoj Istri odgodila je start današnjih treninga. Bujice na stazi te odroni zemlje na nekoliko mjesta zadavale su organizatorima poprilično problema u pripremi natjecanja. Vremenske prilike su u popodnevnim satima bile nešto bolje pa je prvi trening započeo u 13 sati. Napomenimo kako je u 28 sati u Buzetu palo čak 117 litara kiše, a najgore je bilo oko 11,30 sati.

Iako je verifkaciju prošlo 153 vozača iz 11 europskih zemalja trening je odradilo 133 vozača. Naime, svi vozači formula odlučili su ne nastupiti na treningu zbog velike količine oborina na stazi. Po skliskoj stazi izvanredan rezultat ostvario je slovenski vozač Sašo Horvat koji je s Mitsubishi lancerom EVO IX ostvario više od pet sekundi bolje vrijeme od najboljeg Hrvata Siniše Krainca. Treće vrijeme ostvario je još jedan Slovenac Aleš Prek, trenutačno petoplasirani vozač prvenstva Europe kategorije I.Grupa N je i u daljnjem poretku dominantna. Drugo mjesto Prvenstva Hrvatske i četvto „generalke“ pripalo je, gotovo pa domaćem vozaču, Nikoli Dobrili koji nastupa s Mitsubishi Lancerom EVO IX, dok je na petom mjestu najbolji vozač Prvenstva Europe u kategoriji sportskih vozila Roland Wanek.

Iako je kiša danas nanijela mnoge probleme organizatoru, vozači su očito pripazili pa je od 133 vozača samo njih troje završilo nastup prije ciljne linije, ali samo zbog tehničkih kvarova. Najgore iskustvo doživio je Alfio Štoković kojemu je motor planuo petstotinjak metara prije kraja vožnje.

Rezultati

Autosport.hr