Faggioli napada buzetski rekord

U dva danas održana treninga uvjerljivo najbrži bio je talijanski automobilist Simone Faggioli, kojemu je u drugom usponu stazom zamalo uspjelo srušiti aktualni rekord Buzeta.


1. trening

Talijanski vozač Simone Faggioli, aktualni europski prvak kategorije 2 i vodeći u poretku Prvenstva Europe očekivano je bio najbrži na današnjem prvom treningu. Stazu od Mosta do Peničića dužine 5001 metar odradio je u vremenu od 2.18,841 što je najbolje ikad ostvareno vrijeme na treninzima Buzetskih dana. Sudeći prema pokaznom već u samom početku jubilarne utrke, najava Faggiolija da ide na obaranje rekorda iz 2003. godine mogle bi se ostvariti. Drugo vrijeme treninga imao je Guya Demutha iz Luxemburga (+3,628), a treće Čeh Otakar Kramsky.


Najbrže vrijeme kategorije 1 ostvario je Slovenac Milan Bubnič ((2.44, 267) ispred Hrvata Siniše Krainca ((2.46,504) i Dejana Dimitrijevića (2.51,135). Zanimljivo će biti i u kategoriji 2 Prvenstva Hrvatske gdje Niko Pulić pokušava doći do još jednog državnog naslova i dijamantne kacige, a mladi Riječanin Dino Butorac do svog prvog državnog naslova u formuli. Dino je, naime, prvi trening odradio nešto bolje od iskusnog Nike Pulića, no prava borba uslijedit će tek sutra kada su na rasporedu dvije službene vožnje.


Sa starta na Mostu jutros su „u brdo“ krenula 154 vozača iz 11 zemalja, te velik broj formula, njih čak 18. Do cilja, nažalost nije uspio domaći vozač Miro Poljak koji je prije pengarskog zavoja udesio svoj automobil. Pune ruke posla imali su i redari nakon što je iz jednog vozila od Vidaca do cilja curilo motorno ulje.


2. trening

Sada je sasvim jasno. Bude li sutrašnji dan protekao sunčano rekord će vrlo vjerojatno biti srušen. Naime, talijanski formulaš Simone Faggioli na drugom je treningu ostvario vrijeme 2.15,516 što je za samo 198 tisućinki više od aktualnog rekorda kojeg od 2003. godine drži talijanski vozač Denny Zardo.

Drugo najbolje vrijeme današnje utrke napravio je Čeh Otakar Kramsky (2.20,071), a treće Guy Demuth. U kategoriji 1 najbrži je bio Slovenac Milan Bubnič.

Što se Prvenstva Hrvatske tiče, najbrži je bio Dubrovčanin Niko Pulić u formuli, a Siniša Krainc u kategoriji 1.


Više pojedinosti o utrci možete pronaći na službenoj web stranici. Također, još uvijek nije kasno za brzinsko pakiranje i odlazak u Buzet na sutrašnji spektakl!
Autosport.hr