Miloš Beneš pobjednik Buzeta
  • Napisao/la  Ana Pisak / Buzetski Dani
  • Objavljeno u Brdske utrke

Miloš Beneš pobjednik Buzeta

Bila je ovo maratonska utrka. Međutim, nakon gotovo deset sati, koliko su trajale prva i druga vožnja zajedno, ovogodišnje izdanje Buzetskih dana dobilo je pobjednika. On je Čeh Miloš Beneš, koji je buzetskom stazom dominirao tijekom cijelog vikenda. Jučer je bio najbrži u oba treninga, a jutros se opasno približio aktualnom rekordu. Naime, u prvoj službenoj vožnji ostvario je vrijeme od 2.15,56 i time praktički osigurao pobjedničko mjesto, pa je u drugoj vožnji „olakšao“ nogu na papučici gasa. Drugo mjesto ukupnog poretka pripalo je Patriku Zajelsniku, a treće Davidu Hauseru.

Pravo iznenađenje priredili su austrijski vozači, ujedno i najveći protivnici, Andreas Stollnberger i Karl Schagerl. Dok je prvi rekord u kategoriji sportskih vozila rušio tijekom prve vožnje, potonji ga je prestigao u drugoj vožnji. Buzetski dani tako su dobili novi rekord u E1, a on iznosi 2.29,932.

Što se Prvenstva Hrvatske tiče, pobjedu je osigurao Siniša Krainc. Bodovi osvojeni u Buzetu vode ga i do nove titule državnog prvaka.
Ni ovogodišnje izdanje nije proteklo bez strastvene publike koja je sve natjecatelje bodrila duž cijele staze. Više od deset tisuća gledatelja stvorilo je atmosferu po kojoj europski vozači i gledatelji pamte uspon s Mosta prema Peničićima. Tako su sve zanimljiviji zavoji u Svi Svetima i Marincima te legendarna Komušćica i ovog puta sa stilom ispratili europsku karavanu vozača.
Autosport.hr