Formiran povijesni natjecateljski tim

Objavljeno u: 23/03/2010 - 12:15 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza odobreno je formiranje nacionalnog tima u utrkama na brdskim stazama - 1. hrvatskog povijesnog natjecateljskog tima. AKK Zanatlija iz Zagreba, jedan od najstarijih hrvatskih klubova, koji iduće godine slavi 60 godišnjicu postojanja, bit će koordinator projekta, čiju je tehničku realizaciju povjerio najiskusnijima u utrkama povijesnih automobila klubu Belson nostalgija.Posljednjih godina to je dobitna kombinacija u utrkama povijesnih automobila. Uz trogodišnje vladanje brdima diljem Hrvatske, stečeno je i veliko međunarodno iskustvo. Pojedinačne pobjede diljem Europe uz stalna penjanja na pobjednička postolja, postala su uobičajena. Istaknimo 2. mjesto u konačnom plasmanu Zlatka Brozovića na Europskom prvenstvu 2007. Stečeno je neprocjenjivo iskustvo, otkrivene su mnoge tajne u pripremi vozila, tim je opremljen u potpunosti. Sve to ukazuje da su u hrvatskom timu spremni ravnopravno se upustiti u borbu za Europski tron s nacionalnom timovima Austrije, Češke, Slovačke i brojnim jakim klubovima iz Italije, Francuske, Njemačke, Slovenije...Poučeni češkim vladarima brdskih staza, tim je sastavljen kombinacijom iskustva i mladosti. Tri vozača u tri Opela iz nezaboravne generacije posljednjih Opela sa zadnjim pogonom. Automobili s kraja 70-tih godina prošlog stoljeća, pripremljeni su u potpunosti prema originalnim homologacijama i dodatku K i J odgovarajućeg perioda FIA-inog pravilnika.

Članovi tima su 17-godišnji mladić Karlo Matić koji je prošle godine započeo s natjecanjima i samo zbog mijenjanja klasa nije mogao dalje od 3. mjesta kategorije I na kraju godine. 35-godišnji Elvis Kljun započeo se natjecati 2007. Već slijedeće godine postaje Prvakom Hrvatske u Prvenstvu povijesnih turističkih automobila. Prošle godine uspješno prelazi u kategoriju III sportskih automobila, gdje mu za jedan bod izmiče drugo mjesto na kraju godine. Najiskusniji član tima je Zlatko Brozović koji je već desetljećima aktivan u automobilizmu. Višestruki je prvak Hrvatske, osvajač Zlatne kacige, posebnog priznanja HAKS-a za tri uzastopna naslova prvaka Hrvatske te viceprvak Europe iz 2007. godine.Pred 1. hrvatskim povijesnim natjecateljskim timom je bogata sezona sa čak 12. europskih stanica; prvenstvo započinje krajem travnja u Austriji, a završava početkom listopada u Italiji.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments