Formiran povijesni natjecateljski tim

Objavljeno u: 23/03/2010 - 12:15 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza odobreno je formiranje nacionalnog tima u utrkama na brdskim stazama - 1. hrvatskog povijesnog natjecateljskog tima. AKK Zanatlija iz Zagreba, jedan od najstarijih hrvatskih klubova, koji iduće godine slavi 60 godišnjicu postojanja, bit će koordinator projekta, čiju je tehničku realizaciju povjerio najiskusnijima u utrkama povijesnih automobila klubu Belson nostalgija.Posljednjih godina to je dobitna kombinacija u utrkama povijesnih automobila. Uz trogodišnje vladanje brdima diljem Hrvatske, stečeno je i veliko međunarodno iskustvo. Pojedinačne pobjede diljem Europe uz stalna penjanja na pobjednička postolja, postala su uobičajena. Istaknimo 2. mjesto u konačnom plasmanu Zlatka Brozovića na Europskom prvenstvu 2007. Stečeno je neprocjenjivo iskustvo, otkrivene su mnoge tajne u pripremi vozila, tim je opremljen u potpunosti. Sve to ukazuje da su u hrvatskom timu spremni ravnopravno se upustiti u borbu za Europski tron s nacionalnom timovima Austrije, Češke, Slovačke i brojnim jakim klubovima iz Italije, Francuske, Njemačke, Slovenije...Poučeni češkim vladarima brdskih staza, tim je sastavljen kombinacijom iskustva i mladosti. Tri vozača u tri Opela iz nezaboravne generacije posljednjih Opela sa zadnjim pogonom. Automobili s kraja 70-tih godina prošlog stoljeća, pripremljeni su u potpunosti prema originalnim homologacijama i dodatku K i J odgovarajućeg perioda FIA-inog pravilnika.

Članovi tima su 17-godišnji mladić Karlo Matić koji je prošle godine započeo s natjecanjima i samo zbog mijenjanja klasa nije mogao dalje od 3. mjesta kategorije I na kraju godine. 35-godišnji Elvis Kljun započeo se natjecati 2007. Već slijedeće godine postaje Prvakom Hrvatske u Prvenstvu povijesnih turističkih automobila. Prošle godine uspješno prelazi u kategoriju III sportskih automobila, gdje mu za jedan bod izmiče drugo mjesto na kraju godine. Najiskusniji član tima je Zlatko Brozović koji je već desetljećima aktivan u automobilizmu. Višestruki je prvak Hrvatske, osvajač Zlatne kacige, posebnog priznanja HAKS-a za tri uzastopna naslova prvaka Hrvatske te viceprvak Europe iz 2007. godine.Pred 1. hrvatskim povijesnim natjecateljskim timom je bogata sezona sa čak 12. europskih stanica; prvenstvo započinje krajem travnja u Austriji, a završava početkom listopada u Italiji.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments