Stankovič najbrži, Kraincu pobjeda u PH

Slovenac Vladimir Stankovič u Reynardu F3 pobjednik je brdske utrke "Rabac-Labin", a pobjeda u Prvenstvu Hrvatske otišla je u ruke Siniše Krainca. Poredak iz prvog laufa ostao je nepromijenjen i nakon druge vožnje; pobjeda u generalnom poretku pripala je Slovencu Stankoviču, drugi je bio Talijan Nalon koji je nastupio u Loli Zytek, dok je treće mjesto generalke i prvo u PH pripalo mladom riječkom automobilistu Siniši Kraincu za upravljačem Ford Escort  RS Coswortha.Iza Krainca smjestili su se "formulaši" Branimir Radić i Denis Močibob, dok je među vozačima kategorije I drugo mjesto pripalo Dejanu Dimitrijeviću (VW Golf IV V6). Iza vozača AK Dubrava plasirao se Sebastian Čepar (Honda Civic Type R) kojeg pak prati pazinski predstavnik Nikola Dobrila (Honda Civic 1.6). Iako su od Dobrile u drugoj vožnji bili brži Dino Butorac (Renault Clio RS) i Lovro Badurina (Suzuki Swift 1.3 GTI), zaliha koju je Dobrila stvorio u prvoj vožnji bila je dostatna da se ipak zadrži ispred zahuktalog dvojca.

Dino Butorac ujedno je i pobjednik grupe N te klase N3 ispred Viliama Prodana (Honda Civic Type R) i Tomislava Muhvića (Honda Civic Type R). U grupi A pobjeda je otišla u ruke ranije spomenutog "Šebe", drugi je bio Goran Sertić (Renault Clio R3), a treće mjesto zauzeo je Denis Nišević (Renault Megane 2.0 GTI). U skupini H iza pobjednika Krainca drugo mjesto zauzeo je Dejan Dimitrijević dok je treće pripalo Nikoli Dobrili. U drugoj vožnji nastupila su 83 vozača te su svi uspješno stigli do cilja prve ovosezonske brdske utrke.

"Nemam nikakve zamjerke na svoju vožnju. Utrci sam pristupio taktički. U prvu vožnju sam krenuo sa 90 posto svojih mogućnosti. Kada sam primijetio da neke favorite ostavljam četiri sekunde, u drugom dijelu natjecanja nije bilo potrebno forsirati", zadovoljno će Krainc napominjući kako sada ide u osvajanje druge prvenstvene utrke u Skradinu. "Prošle godine mi je eksplodirao motor tako da nemam lijepih uspomena od tamo. Siguran sam da će ove godine biti bolje."

Ukupni rezultati (prva + druga vožnja)

You have no rights to post comments