Uspješan debi za 'povjesničare'

Objavljeno u: 27/04/2010 - 12:30 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Proteklog je vikenda 1. hrvatski povijesni trkaći tim imao uspješnu premijeru na brdskom prvenstvu Europe. U austrijskom Rechbergu u konkurenciji 46 povijesnih natjecateljskih vozila, u klasi s najvećom konkurencijom od čak 10 vozila, nakon neizvjesne borbe, Zlatko Brozović je osvojio 2. mjesto u klasi C2, sa samo 38 tisućinki zaostatka za pobjednikom.Elvis Kljun osvojio je 5. mjesto, te je tako uspješno okončao svoj prvi nastup izvan Hrvatske. Nevjerojatno je da je na kraju razlika između tri prvoplasirana iznosila samo 228 tisućinki, što je najbolji pokazatelj borbe i konkurencije na prvoj utrci sezone. Treći član tima Karlo Matić, nažalost je ostao kod kuće zbog školskih obveza pred kraj završne godine. Ovaj rezultat veliki je poticaj našem Nacionalnom timu u pokušaju osvajanja Prvenstva Europe, jer nakon prve trke Brozović ima 3 boda prednosti pred najvećim konkurentom Oskarom Kralom iz Češke, prvakom posljednje 3 godine.

Sama trka protekla je po sunčanom i jako hladnom vremenu, uz iznimno velik broj gledatelja koji su stvorili nevjerojatan ugođaj. Slijedeća borba za europske bodove je za četiri tjedna u obližnjoj Sevnici kraj Krškog u Sloveniji.

Rezultati historic generalno:

1. HUBER FRIEDRICH             A          LOLA T328 SV                D2
2. VONDRAK MARTIN            CZ         MARCH 712 M                 D3
3. LAMPELMAIER MAX           A          FORD ESCORT 1800 RS     B5

Rezultati klasa C2:

1. PENZ MICHAEL                    A        VW GOLF I GTI
2. BROZOVIĆ ZLATKO             HR       OPEL KADETT C GT/E
3. OBERMOSER JOSEF              A        ALFA ROMEO SPRINT VELOCE
4. FORCHER ALEXANDER          A        ALFA ROMEO SUD TI
5. KLJUN ELVIS                      HR       OPEL MANTA B GT/E

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments