Puliću pobjeda, Franićima uništen vozni park

Niko Pulić i u drugoj je vožnji brdske utrke u Skradinu bio uvjerljiv; s 3,39 sekundi nadmašio je Crnogorca Franju Kunčera u generalki i kategoriji II dok je u kategoriji I izvrsnom vožnjom do najboljeg vremena stigao Dejan Dimitrijević. Ipak, u zbroju dviju vožnji Dimitrijević se ipak morao zadovoljiti drugim mjestom iza Roberta Bradarića, čiju prednost iz prve vožnje nije ozbiljnije ugrozio gubitak od 3 desetinke u odnosu na Dimitrijevića u drugom laufu. Treći u kategoriji I bio je Boris Durlen koji je u Kraincovom bijelom Cosworthu konačno uspio stići do cilja utrke.

Čepar u Buzetu (slike iz Skradina upravo putuju prema redakciji)

Baš kako su odradili prvu vožnju Sebastijan Čepar i Nikola Dobrila obavili su posao i u drugom usponu s tim da je ovaj put Dobrila bio brži. I u ovom slučaju dvojicu vozača klase A8 dijelilo je tek nešto više od 2 desetinke. U konačnici je o pobjedniku ove klase i skupine A odlučivao foto finiš, točnije prestale su se brojati desetinke i suci su morali posegnuti za stotinkama i tisućinkama; Čepar je još jednom bio brži od Dobrile i to s prednošću od "formulaških" 62 tisućinke sekunde! Izvrsni nastupi ove dvojice vrsnih pilota su, nadamo se, najava da bismo i u sljedećoj sezoni mogli uživati u njihovim izravnim dvobojima.

U skupini N najbolji je bio Davor Domazet u još jednoj bespoštednoj bitki s Viliamom Prodanom. Baš poput Čepara i Dobrile i N-ovski duo svoj je duel okončao s 1,2 desetinke prednosti u korist Domazeta.

Spomenimo naposljetku i svojevrsne tragičare skradinske brdske utrke. Popularni dubrovački Franići danas su u dva odvojena incidenta temeljito razmontirali vlastiti vozni park. Prvi je svoju Octaviju u prvom laufu razlupao Đivo, da bi u drugoj vožnji i Maro po svemu sudeći poslao slavnog Kadetta u vječna lovišta. Kako doznajemo automobil je nakon nekoliko prevrtanja preko krova završio u plamenu, a što je od istog ostalo zasad nam nije poznato.

Brdaši će sezonu završiti u Konavlima na posljednjoj utrci sezone 17. i 18. listopada.


Rezultati 2. vožnje - PDF

Privremeni ukupni rezultati (1. + 2. vožnja) - PDF

You have no rights to post comments