Senzacionalni Elvis Kljun

Objavljeno u: 25/05/2010 - 07:31 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
foto: AŠ RemetinecProteklog vikenda vožena je brdska trka Petrol Sevnica koja je bodovana i za Prvenstvo Europe povijesnih automobila. Ove godine produžena na 4500 metara, izuzetno klizava staza ugostila je 20-tak "staraca". Promjenjivo vrijeme oba dana zadalo je velike probleme vozačima, kako u parku vozača kod hidroelektrane Blaca na obali Save, koji se pretvorio u kaljužu, tako i na stazi, jer nitko više nije mogao predvidjeti koji dio staze će biti mokar i s kojim gumama nastupiti.

Članovi 1. Hrvatskog povijesnog trkaćeg tima nastupili su u punom sastavu. Iznenađenje je priredio Elvis Kljun već na treningu kada je bio najbrži, a tu prednost zadržao je na 3 nedeljne vožnje i premoćno pobijedio u klasi, što je potvrdio drugim mjestom u kategoriji. Karlo Matić osvojio je 2. mjesto u klasi C2, te tako upisao prve ovogodišnje europske bodove. Zlatko Brozović je odustao u drugoj vožnji, kada mu je motor otkazao poslušnost.

Ovom pobjedom Kljun je s 14 bodova preuzeo vodstvo u kategoriji III Prvenstva Europe. Austrijanac Penz je 2. sa 10 bodova ispred Čeha Dlouhya sa 9 bodova. Matić i Brozović sada dijele 4. mjesto sa po 8 bodova. Novi izazovi za naš tim predstoje već sljedećeg vikenda u Češkoj na trci Ustecka 21.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments