Senzacionalni Elvis Kljun

Objavljeno u: 25/05/2010 - 07:31 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
foto: AŠ RemetinecProteklog vikenda vožena je brdska trka Petrol Sevnica koja je bodovana i za Prvenstvo Europe povijesnih automobila. Ove godine produžena na 4500 metara, izuzetno klizava staza ugostila je 20-tak "staraca". Promjenjivo vrijeme oba dana zadalo je velike probleme vozačima, kako u parku vozača kod hidroelektrane Blaca na obali Save, koji se pretvorio u kaljužu, tako i na stazi, jer nitko više nije mogao predvidjeti koji dio staze će biti mokar i s kojim gumama nastupiti.

Članovi 1. Hrvatskog povijesnog trkaćeg tima nastupili su u punom sastavu. Iznenađenje je priredio Elvis Kljun već na treningu kada je bio najbrži, a tu prednost zadržao je na 3 nedeljne vožnje i premoćno pobijedio u klasi, što je potvrdio drugim mjestom u kategoriji. Karlo Matić osvojio je 2. mjesto u klasi C2, te tako upisao prve ovogodišnje europske bodove. Zlatko Brozović je odustao u drugoj vožnji, kada mu je motor otkazao poslušnost.

Ovom pobjedom Kljun je s 14 bodova preuzeo vodstvo u kategoriji III Prvenstva Europe. Austrijanac Penz je 2. sa 10 bodova ispred Čeha Dlouhya sa 9 bodova. Matić i Brozović sada dijele 4. mjesto sa po 8 bodova. Novi izazovi za naš tim predstoje već sljedećeg vikenda u Češkoj na trci Ustecka 21.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments