'Stara' Učka ponovno za vikend

Objavljeno u: 04/06/2010 - 11:20 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Pred nama je četvrta ovosezonska brdska utrka, a ovog puta vozači kreću put "stare" Učke. Automobilistički savez Primorsko-goranske županije organizira međunarodnu brdsku utrku "Učka 2010." koja se nakon par godina ponovno vozi na riječkoj strani Učke. Nakon što je istarska strana u par navrata ugostila brdske vozače, ove godine ponovno se vraća "stara" staza sa startom u Veprincu za koju se prijavilo 76 natjecatelja.Poznata staza pozicionirana na dijelu županijske ceste Veprinac-Lupoglav dužine je 3.790 metara, širine 6-8 metara te prosječnog uspona od 5,78%. Pored Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, utrka će se ujedno bodovati i za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama te za Međunarodno prvenstvo Hrvatske za povijesne automobile. Na svoju domaću stazu poslije dvije pobjede i jednog drugog mjesta kao vodeći u kategoriji I turističkih automobila izlazi mladi Riječanin Siniša Krainc u Ford Escort RS Cosworthu grupe H. Sa utrke, što je ove godine već "pravilo" izostat će uoči sezone očekivani favoriti državni prvak Robert Bradarić (Solin) i veteran Boris Durlen (Dubrava), pa će tako Krainc najveće rivale imati u vodećim vozačima grupa H i A.

Naime, mladi Zagrepčanin Dejan Dimitrijević (Dubrava) u VW Golfu IV V6 očekivano uspješno vozi ka obrani naslova prvaka grupe H/E1, ali vreba i svoju šansu za generalku. Sa tri pobjede u grupi A poslije samo tri utrke značajno bodovno odmakao je konkurenciji Sebastian Čepar (Zrinski) koji u Hondi Civic TypeR  brani naslov prvaka grupe, dok je u kategoriji jedan od kandidata za završno postolje najboljih.

U grupi N četvrti nastup po povratku na domaće staze, a nakon tri ovosezonske pobjede očekuje Dino Butorac (Matulji racing) u Renault Clio RS-u. Njegovi navijači očekuju novu pobjedu u nizu, ali veliki su mu, i po osobnoj  ocjeni, konkurenti Đivo Franić (Dubrovnik racing) u Peugeotu 106 rallye 1.3 i Buzećanin Viliam Prodan (Buzet autosport) u Hondi Civic TypeR.

Iako se proteklih dana nebo otvorilo i kiša nemilice "topi" gotovo cijelu Hrvatsku, po svemu sudeći vikend na Učki trebao bi donijeti stabilno vrijeme i gotovo pa ljetne temperature.

LISTA PRIJAVA

Satnica natjecanja:

Nedjelja 06. lipanj 2010.

09:00 prvi trening
11:00 drugi trening
13:45 prva vožnja
15:45 druga vožnja
19:00 objava konačnih rezultata

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments