'Stara' Učka ponovno za vikend

Pred nama je četvrta ovosezonska brdska utrka, a ovog puta vozači kreću put "stare" Učke. Automobilistički savez Primorsko-goranske županije organizira međunarodnu brdsku utrku "Učka 2010." koja se nakon par godina ponovno vozi na riječkoj strani Učke. Nakon što je istarska strana u par navrata ugostila brdske vozače, ove godine ponovno se vraća "stara" staza sa startom u Veprincu za koju se prijavilo 76 natjecatelja.Poznata staza pozicionirana na dijelu županijske ceste Veprinac-Lupoglav dužine je 3.790 metara, širine 6-8 metara te prosječnog uspona od 5,78%. Pored Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, utrka će se ujedno bodovati i za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama te za Međunarodno prvenstvo Hrvatske za povijesne automobile. Na svoju domaću stazu poslije dvije pobjede i jednog drugog mjesta kao vodeći u kategoriji I turističkih automobila izlazi mladi Riječanin Siniša Krainc u Ford Escort RS Cosworthu grupe H. Sa utrke, što je ove godine već "pravilo" izostat će uoči sezone očekivani favoriti državni prvak Robert Bradarić (Solin) i veteran Boris Durlen (Dubrava), pa će tako Krainc najveće rivale imati u vodećim vozačima grupa H i A.

Naime, mladi Zagrepčanin Dejan Dimitrijević (Dubrava) u VW Golfu IV V6 očekivano uspješno vozi ka obrani naslova prvaka grupe H/E1, ali vreba i svoju šansu za generalku. Sa tri pobjede u grupi A poslije samo tri utrke značajno bodovno odmakao je konkurenciji Sebastian Čepar (Zrinski) koji u Hondi Civic TypeR  brani naslov prvaka grupe, dok je u kategoriji jedan od kandidata za završno postolje najboljih.

U grupi N četvrti nastup po povratku na domaće staze, a nakon tri ovosezonske pobjede očekuje Dino Butorac (Matulji racing) u Renault Clio RS-u. Njegovi navijači očekuju novu pobjedu u nizu, ali veliki su mu, i po osobnoj  ocjeni, konkurenti Đivo Franić (Dubrovnik racing) u Peugeotu 106 rallye 1.3 i Buzećanin Viliam Prodan (Buzet autosport) u Hondi Civic TypeR.

Iako se proteklih dana nebo otvorilo i kiša nemilice "topi" gotovo cijelu Hrvatsku, po svemu sudeći vikend na Učki trebao bi donijeti stabilno vrijeme i gotovo pa ljetne temperature.

LISTA PRIJAVA

Satnica natjecanja:

Nedjelja 06. lipanj 2010.

09:00 prvi trening
11:00 drugi trening
13:45 prva vožnja
15:45 druga vožnja
19:00 objava konačnih rezultata

You have no rights to post comments