Ecce Homo uspješan za 'povjesničare'

Objavljeno u: 10/06/2010 - 10:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
1. Hrvatski povijesni trkaći tim vratio se sa uspješnog vikenda u Republici Češkoj. Nažalost uprkos dobrim vožnjama i sportskim rezultatima, morali su se neplanirano vratiti kući. Razlog je provala u autobus-kamper u parku vozača prilikom koje su ostali bez nekoliko mobitela, prijenosnih računala i naravno novca.

Sreća je što su im ostavljeni dokumenti, jer oni izgleda nemaju neku tržnu vrijednost. Većoj dramatičnosti doprinosi i činjenica da su dva člana tima skoro ulovili lopove koji su pobjegli kad su se oni izmaknuli da ih ne pregaze.

Ecce Homo je brdska trka s možda najdužom tradicijom u povijesti. Na istoj stazi održava se od 1905. godine. Štemberk je mali gradić koji u potpunosti živi za to. Vjerovali ili ne, ali mnogobrojna publika pozicije na stazi zauzima već u četvrtak te 4 dana kampiraju na nekom zavoju, danju navijaju, noću tulumare uz logorske vatre. Središnji trg sve je dane zatvoren za promet i čak se svaku večer naplaćuje ulaznica od 8 eura za prisustvovanje zabavnim sadržajima.

Na 7800 metara dugoj stazi nastupila su 72 moderna i 32 povijesna automobila. Pobjeda Faggiolia u Oselli PA 30 nije dolazila u pitanje, naravno uz novi rekord staze u vremenu 2:48. Naš tim u punom sastavu Brozović, Kljun i Matić istim redosljedom zauzeo je 2-4 mjesto klase C2. Brozović je zauzeo i 2. mjesto kategorije III iza Austrijanca Obermosera. Vodstvo u ukupnom poretku Prvenstva Europe povijesih vozila preuzeo je prošlogodišnji prvak Oskar Kral sa 21. bodom. Drugo mjesto trnutno zauzima Elvis Kljun sa 20. bodova, a treće dijele Obermoser i Brozović sa po 16. bodova.

Nažalost, nakon nemilih događaja naš tim morao je otkazati odlazak na slijedeću trku u Trieru, poznatijem kao domaćinu njemačkog izdanja WRC-a. Nastupom na toj trci naši bi vozači vjerojatno preuzeli vodstvo u prvenstvu. Tim je veća šteta što su morali preskočiti i natup u češkoj Ustecki21, trci koja je održana prije 10 dana. Kad bi im se omogućila financijska potpora, do kraja godine imali bi realne mogućnosti za osvajanje naslova Prvaka Europe.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments