Ecce Homo uspješan za 'povjesničare'

1. Hrvatski povijesni trkaći tim vratio se sa uspješnog vikenda u Republici Češkoj. Nažalost uprkos dobrim vožnjama i sportskim rezultatima, morali su se neplanirano vratiti kući. Razlog je provala u autobus-kamper u parku vozača prilikom koje su ostali bez nekoliko mobitela, prijenosnih računala i naravno novca.

Sreća je što su im ostavljeni dokumenti, jer oni izgleda nemaju neku tržnu vrijednost. Većoj dramatičnosti doprinosi i činjenica da su dva člana tima skoro ulovili lopove koji su pobjegli kad su se oni izmaknuli da ih ne pregaze.

Ecce Homo je brdska trka s možda najdužom tradicijom u povijesti. Na istoj stazi održava se od 1905. godine. Štemberk je mali gradić koji u potpunosti živi za to. Vjerovali ili ne, ali mnogobrojna publika pozicije na stazi zauzima već u četvrtak te 4 dana kampiraju na nekom zavoju, danju navijaju, noću tulumare uz logorske vatre. Središnji trg sve je dane zatvoren za promet i čak se svaku večer naplaćuje ulaznica od 8 eura za prisustvovanje zabavnim sadržajima.

Na 7800 metara dugoj stazi nastupila su 72 moderna i 32 povijesna automobila. Pobjeda Faggiolia u Oselli PA 30 nije dolazila u pitanje, naravno uz novi rekord staze u vremenu 2:48. Naš tim u punom sastavu Brozović, Kljun i Matić istim redosljedom zauzeo je 2-4 mjesto klase C2. Brozović je zauzeo i 2. mjesto kategorije III iza Austrijanca Obermosera. Vodstvo u ukupnom poretku Prvenstva Europe povijesih vozila preuzeo je prošlogodišnji prvak Oskar Kral sa 21. bodom. Drugo mjesto trnutno zauzima Elvis Kljun sa 20. bodova, a treće dijele Obermoser i Brozović sa po 16. bodova.

Nažalost, nakon nemilih događaja naš tim morao je otkazati odlazak na slijedeću trku u Trieru, poznatijem kao domaćinu njemačkog izdanja WRC-a. Nastupom na toj trci naši bi vozači vjerojatno preuzeli vodstvo u prvenstvu. Tim je veća šteta što su morali preskočiti i natup u češkoj Ustecki21, trci koja je održana prije 10 dana. Kad bi im se omogućila financijska potpora, do kraja godine imali bi realne mogućnosti za osvajanje naslova Prvaka Europe.

You have no rights to post comments