Pulić i Bradarić slavili u Čabru

Peta od devet ovogodišnjih utrka Prvenstva Hrvatske u brdskim utrkama održana je danas u Gorskome Kotaru, točnije u Čabru na stazi Smrečje - Trsje; bez prave konkurencije pobjedama u obje vožnje do prvog je mjesta u generalki stigao Niko Pulić u Dallari F392. Pulić je pritom bio najbolji u kategoriji II u kojoj također nije bilo gužve, Branimiru Radiću pripalo je 2. mjesto ukupnog poretka i kategorije dok je treći najbrži "bolid" bio onaj Denisa Močiboba na 5. mjestu ukupnog poretka.


U kategoriji I bilo je znatno neizvjesnije u borbi za prvo mjesto. U obje vožnje najbrži je bio Robert Bradarić, premda je u prvom laufu Siniša Krainc ozbiljno zaprijetio vožnjom koja je bila tek desetinku sporija od Bradarićeve. U drugoj vožnji je, pak, Krainc bio značajno sporiji u odnosu na Bradarića koji je zamalo ponovio rezultat prvog laufa. Mladom Riječaninu je tako preostalo zadovoljiti se drugim mjestom kategorije I. U istoj kategoriji sličan se dvoboj vodio i za treće mjesto između Dejana Dimitrijevića i Mladena Šekoranje. Šekoranja je u prvoj vožnji bio neznatno brži (3,8 desetinki) da bi u drugoj vožnji Dimitrijević preokrenuo situaciju i došao do podija u kategoriji.

Poredak kategorije I ujedno je i poredak kojim je završila utrka u grupi H. U skupini N Tomislav Muhvić, Dino Butorac i mladi Saša Radola podijelili su prve tri pozicije. U skupini A u Čabru uvjerljiv je bio Goran Sertić čijem Renaultu Clio R3 nije mogla konkurirati "mašinerija" Sebastijana Čepara i Đanija Varljena. Boris Belamarić bio je usamljen u klasi 21 (Škoda Felicia) dok je u klasi "historičara" dvoboj Mladena Sigurnjaka i Želimira Popovića završio u korist prvog vozača.

Utrku u Čabru uspješno je završilo 50 sudionika. Rezultati

You have no rights to post comments