Šebalj s Favoritom na Sljeme

Objavljeno u: 10/09/2010 - 13:55 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Iako je primarna "djelatnost" Jure Šebalja rally, ovog vikenda on će nastupiti na brdskoj utrci na Sljemenu u Škodi Favorit grupe H. Tradicionalno sljemensko brdo vozi se već ovog vikenda 12. rujna od Pile prema Hunjki. Na startnoj listi nalazi se 86 vozača, a utrka se boduje za prvenstvo Hrvatske na brdu.

Jura:

Ovaj nastup je van mog ovogodišnjeg programa, no posebno mi je drago voziti ovakav rallyjaški automobil na Sljemenu. Kad sam bio klinac, sanjao sam upravo o tome kako bih jednog dana želio voziti nabrijanog Favorita. Eto, sa dosta godina zakašnjenja, ipak ću sjesti u Favorita grupe H, kojeg sam dobio na korištenje od prijatelja Antuna Vrbanovića. Sam automobil nije pretjerano snažan, no specifikacija od 700 kg i 100 KS sa 6-brzinskim mjenjačem nije nimalo loša, tako da će Škodu biti zaista zabavno voziti. Danas sam ga i isprobao i moram priznati da se radi o vrlo ozbiljnom trkaćem automobilu. Što se tiče konkurencije, ima nekoliko dobrih auta i vozača, a ja ću naravno ići po prvo mjesto u svojoj klasi.

Također bih istakao da ovog vikenda biti i mentor prijatelju Ivici Siladiću, kojem će ovo biti prvi nastup u životu, tako da mu od srca želim uspješno završavanje utrke.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments