Šebalj s Favoritom na Sljeme

Objavljeno u: 10/09/2010 - 13:55 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Iako je primarna "djelatnost" Jure Šebalja rally, ovog vikenda on će nastupiti na brdskoj utrci na Sljemenu u Škodi Favorit grupe H. Tradicionalno sljemensko brdo vozi se već ovog vikenda 12. rujna od Pile prema Hunjki. Na startnoj listi nalazi se 86 vozača, a utrka se boduje za prvenstvo Hrvatske na brdu.

Jura:

Ovaj nastup je van mog ovogodišnjeg programa, no posebno mi je drago voziti ovakav rallyjaški automobil na Sljemenu. Kad sam bio klinac, sanjao sam upravo o tome kako bih jednog dana želio voziti nabrijanog Favorita. Eto, sa dosta godina zakašnjenja, ipak ću sjesti u Favorita grupe H, kojeg sam dobio na korištenje od prijatelja Antuna Vrbanovića. Sam automobil nije pretjerano snažan, no specifikacija od 700 kg i 100 KS sa 6-brzinskim mjenjačem nije nimalo loša, tako da će Škodu biti zaista zabavno voziti. Danas sam ga i isprobao i moram priznati da se radi o vrlo ozbiljnom trkaćem automobilu. Što se tiče konkurencije, ima nekoliko dobrih auta i vozača, a ja ću naravno ići po prvo mjesto u svojoj klasi.

Također bih istakao da ovog vikenda biti i mentor prijatelju Ivici Siladiću, kojem će ovo biti prvi nastup u životu, tako da mu od srca želim uspješno završavanje utrke.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments