Sašo Horvat najbrži na prvom treningu

Objavljeno u: 18/09/2010 - 17:27 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Obilna kiša koja je tijekom cijeloga prijepodneva padala u sjevernoj Istri odgodila je start današnjih treninga. Bujice na stazi te odroni zemlje na nekoliko mjesta zadavale su organizatorima poprilično problema u pripremi natjecanja. Vremenske prilike su u popodnevnim satima bile nešto bolje pa je prvi trening započeo u 13 sati. Napomenimo kako je u 28 sati u Buzetu palo čak 117 litara kiše, a najgore je bilo oko 11,30 sati.

Iako je verifkaciju prošlo 153 vozača iz 11 europskih zemalja trening je odradilo 133 vozača. Naime, svi vozači formula odlučili su ne nastupiti na treningu zbog velike količine oborina na stazi. Po skliskoj stazi izvanredan rezultat ostvario je slovenski vozač Sašo Horvat koji je s Mitsubishi lancerom EVO IX ostvario više od pet sekundi bolje vrijeme od najboljeg Hrvata Siniše Krainca. Treće vrijeme ostvario je još jedan Slovenac Aleš Prek, trenutačno petoplasirani vozač prvenstva Europe kategorije I.Grupa N je i u daljnjem poretku dominantna. Drugo mjesto Prvenstva Hrvatske i četvto „generalke“ pripalo je, gotovo pa domaćem vozaču, Nikoli Dobrili koji nastupa s Mitsubishi Lancerom EVO IX, dok je na petom mjestu najbolji vozač Prvenstva Europe u kategoriji sportskih vozila Roland Wanek.

Iako je kiša danas nanijela mnoge probleme organizatoru, vozači su očito pripazili pa je od 133 vozača samo njih troje završilo nastup prije ciljne linije, ali samo zbog tehničkih kvarova. Najgore iskustvo doživio je Alfio Štoković kojemu je motor planuo petstotinjak metara prije kraja vožnje.

Rezultati

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments