Sašo Horvat najbrži na prvom treningu

Objavljeno u: 18/09/2010 - 17:27 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Obilna kiša koja je tijekom cijeloga prijepodneva padala u sjevernoj Istri odgodila je start današnjih treninga. Bujice na stazi te odroni zemlje na nekoliko mjesta zadavale su organizatorima poprilično problema u pripremi natjecanja. Vremenske prilike su u popodnevnim satima bile nešto bolje pa je prvi trening započeo u 13 sati. Napomenimo kako je u 28 sati u Buzetu palo čak 117 litara kiše, a najgore je bilo oko 11,30 sati.

Iako je verifkaciju prošlo 153 vozača iz 11 europskih zemalja trening je odradilo 133 vozača. Naime, svi vozači formula odlučili su ne nastupiti na treningu zbog velike količine oborina na stazi. Po skliskoj stazi izvanredan rezultat ostvario je slovenski vozač Sašo Horvat koji je s Mitsubishi lancerom EVO IX ostvario više od pet sekundi bolje vrijeme od najboljeg Hrvata Siniše Krainca. Treće vrijeme ostvario je još jedan Slovenac Aleš Prek, trenutačno petoplasirani vozač prvenstva Europe kategorije I.Grupa N je i u daljnjem poretku dominantna. Drugo mjesto Prvenstva Hrvatske i četvto „generalke“ pripalo je, gotovo pa domaćem vozaču, Nikoli Dobrili koji nastupa s Mitsubishi Lancerom EVO IX, dok je na petom mjestu najbolji vozač Prvenstva Europe u kategoriji sportskih vozila Roland Wanek.

Iako je kiša danas nanijela mnoge probleme organizatoru, vozači su očito pripazili pa je od 133 vozača samo njih troje završilo nastup prije ciljne linije, ali samo zbog tehničkih kvarova. Najgore iskustvo doživio je Alfio Štoković kojemu je motor planuo petstotinjak metara prije kraja vožnje.

Rezultati

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments