Janik pobjednik Buzeta, Kraincu kategorija I

Objavljeno u: 19/09/2010 - 19:12 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
U vrlo neizvjesnoj drugoj utrci, punoj preokreta, Vaclav Janik pobijedio je s 0.461 sekundi prednosti ispred veterana buzetske utrke Otakara Kramskog. Potpunu dominaciju vozača sa češkom licencom na pobjedničkom postolju upotpunio je Jaroslav Krajči trećim vremenom i zaostatkom od 0.642 sekundi. Tako malenim razlikama u rezultatima kumovala su čak četiri odustajanja među formulama, a među njima i Milana Svobode. Svoboda je bio vodeći prije prve utrke sa velikom prednošću od čak pet sekundi pred ostatkom. Međutim, mjenjač mu je otkazao poslušnost na sredini staze. Odustajanja su obilježili i prošlogodišnji pobjednik Renzo Napione koji je sletio preko rubnika ceste te drugoplasirani u ukupnom poretku za Prvenstvo Europe, Fausto Bormolini, koji se okrenuo u jednom od zavoja. Oboje su prošli samo s manjim oštećenjima na formulama.Kada već spominjemo odustajanja, na drugoj ih je utrci bilo čak 11. Najgore su prošli Nikola Dobrila i Sašo Horvat. Oba su izletjela u razmaku od minute vremena. Dobrila je svoj Mitsubishi očešao u ogradu neposredno nakon starta, dok je Sašo Horvat, prema njegovim riječima, s gotovo 200 kilometara na sat malo prije ulaza u selo Marinci najprije sa stražnjim krajem udario u zaštitnu ogradu pa u potporni zid i zaustavio se dvjestotinjak metara naprijed. Time je, bez borbe, prepustio ukupnu pobjedu u kategoriji I Siniši Kraincu koji je završio utrku s nešto manje od četiri sekunde prednosti pred Slovencem Alešom Prekom. Osim što su Horvat i Dobrila direktno "skrojili" poredak ove utrke, svojim su izlijetanjima promovirali Rolanda Waneka u Prvaka Europe. Naime Wanek je trebao završiti najmanje kao četvrti što bi mu teško pošlo za rukom da su Horvat i Dobrila završili utrku.

Među hrvatskim vozačima, očekivano je najbolji bio Niko Pulić u formuli Dalara ispred Krainca i trećeplasiranog Roberta Bradarića.

Rezultati:

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments