Učka spremna za brdaše

Objavljeno u: 18/06/2011 - 00:06 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
U Voloskom je održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena Međunarodna brdska auto utrka Učka 2011, koja će se održati 24. i 25. lipnja. Na tiskovnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici organizatora: Igor Puž - Opatija motorsport, Rajko Mulac - Auto klub Zrinski, te jedan od najdarovitijih mladih vozača Dino Butorac, koji će svoje vozačke sposobnosti pokazati već na ovoj utrci, u formuli Renault 2000.

Nakon održanih natjecanja u Skradinu i Malačkoj, prvenstvo se nastavlja na Učki s Kvarnerske strane, sa startom u Veprincu. Dužina staze iznosi 3.790 metara s prosječnim nagibom od 5,48%. Natjecanje se boduje za: Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske; Prvenstvo Hrvatske; Prvenstvo HAKS-a Regija Zapad i Prvenstvo primorsko-goranske Županije.'Cjelokupna manifestacija počinje u petak, 24. lipnja, kada je na rasporedu tehnički pregled na parkingu ispred bivšeg restorana Turist u Matuljima. U subotu 25. lipnja u 09,00 sati start je prvog treninga, dok je drugi trening na rasporedu nakon završetka prvog. Start prve bodovne vožnje  zakazan je za 13:45, druga vožnja starta u 15:4 , a proglašenje i dodjela priznanja održati će se oko 18 sati. Očekujem nekoliko tisuća ljubitelja oktanskih sportova, i prekrasno druženje na Veprincu, a kao jedan od glavnih motiva može biti i premijerni nastup Formule 3000 na Učki', kazao je Igor Puž, iz Opatija motorsporta.

Od za sada 60 prijavljenih vozača, Mađar Laszlo Szasz s Formulom Reynard Zytec C1L, jedan je od pretendenata za ukupnu pobjedu, a ako vrijeme posluži, očekuje se i postavljanje novog rekorda. Prošlogodišnji državni prvaci, Riječanin Siniša Krainc član ogulinskog AK Klek u kategoriji I i Dubrovčanin Niko Pulić u kategoriji II, trenutno su vodeći u svojim kategorijama nakon dva natjecanja. Njih dvojica jedni  su od favoriti za osvajanje ukupne pobjede na Učki. U borbu za sam vrh, mogu se uključiti i Robert Bradarić iz AK Solin te Dino Butorac iz AK Matulji Racing, koji očekuje prvu pobjedu nad direktnim suparnikom Nikom Pulićem pred domaćim navijačima.

'Ovo natjecanje trebalo se održati u Čabru, ali zbog oštećenja kolnika, iz sigurnosnih razloga morali smo promijeniti lokaciju, te je, odabrana Učka, kao jedna od staza koja posjeduje potrebne dozvole za održavanje ovakvih natjecanja', kazao je ispred organizatora Rajko Mulac.

Prošle godinu ukupnu pobjedu odnio je Niko Pulić iz AK Dubrovnik Racinga s Dallarom F 3 392  s ukupnim vremenom dviju vožnji 3:41,672, ispred Riccarda Ale 3:46,923, u Sighinolfi BMW 3.0 iz AK Skok Racinga, a treći je bio Siniša Krainc s Ford Escort RS Cosworth s ukupnim vremenom 3:52,400. Najbolje vrijeme jedne od vožnji, ostvario je Niko Pulić 1:49,756 minuta (prosjek 124,312 km/sat ).

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments