Učka spremna za brdaše

U Voloskom je održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena Međunarodna brdska auto utrka Učka 2011, koja će se održati 24. i 25. lipnja. Na tiskovnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici organizatora: Igor Puž - Opatija motorsport, Rajko Mulac - Auto klub Zrinski, te jedan od najdarovitijih mladih vozača Dino Butorac, koji će svoje vozačke sposobnosti pokazati već na ovoj utrci, u formuli Renault 2000.

Nakon održanih natjecanja u Skradinu i Malačkoj, prvenstvo se nastavlja na Učki s Kvarnerske strane, sa startom u Veprincu. Dužina staze iznosi 3.790 metara s prosječnim nagibom od 5,48%. Natjecanje se boduje za: Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske; Prvenstvo Hrvatske; Prvenstvo HAKS-a Regija Zapad i Prvenstvo primorsko-goranske Županije.'Cjelokupna manifestacija počinje u petak, 24. lipnja, kada je na rasporedu tehnički pregled na parkingu ispred bivšeg restorana Turist u Matuljima. U subotu 25. lipnja u 09,00 sati start je prvog treninga, dok je drugi trening na rasporedu nakon završetka prvog. Start prve bodovne vožnje  zakazan je za 13:45, druga vožnja starta u 15:4 , a proglašenje i dodjela priznanja održati će se oko 18 sati. Očekujem nekoliko tisuća ljubitelja oktanskih sportova, i prekrasno druženje na Veprincu, a kao jedan od glavnih motiva može biti i premijerni nastup Formule 3000 na Učki', kazao je Igor Puž, iz Opatija motorsporta.

Od za sada 60 prijavljenih vozača, Mađar Laszlo Szasz s Formulom Reynard Zytec C1L, jedan je od pretendenata za ukupnu pobjedu, a ako vrijeme posluži, očekuje se i postavljanje novog rekorda. Prošlogodišnji državni prvaci, Riječanin Siniša Krainc član ogulinskog AK Klek u kategoriji I i Dubrovčanin Niko Pulić u kategoriji II, trenutno su vodeći u svojim kategorijama nakon dva natjecanja. Njih dvojica jedni  su od favoriti za osvajanje ukupne pobjede na Učki. U borbu za sam vrh, mogu se uključiti i Robert Bradarić iz AK Solin te Dino Butorac iz AK Matulji Racing, koji očekuje prvu pobjedu nad direktnim suparnikom Nikom Pulićem pred domaćim navijačima.

'Ovo natjecanje trebalo se održati u Čabru, ali zbog oštećenja kolnika, iz sigurnosnih razloga morali smo promijeniti lokaciju, te je, odabrana Učka, kao jedna od staza koja posjeduje potrebne dozvole za održavanje ovakvih natjecanja', kazao je ispred organizatora Rajko Mulac.

Prošle godinu ukupnu pobjedu odnio je Niko Pulić iz AK Dubrovnik Racinga s Dallarom F 3 392  s ukupnim vremenom dviju vožnji 3:41,672, ispred Riccarda Ale 3:46,923, u Sighinolfi BMW 3.0 iz AK Skok Racinga, a treći je bio Siniša Krainc s Ford Escort RS Cosworth s ukupnim vremenom 3:52,400. Najbolje vrijeme jedne od vožnji, ostvario je Niko Pulić 1:49,756 minuta (prosjek 124,312 km/sat ).

You have no rights to post comments