73 prijave za brdsku utrku na Učki

Objavljeno u: 23/06/2011 - 00:07 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Ovog vikenda, 24. i 25. lipnja, sa startom u Veprincu, održati će se Međunarodna brdska auto utrka Učka 2011. s ukupno 73 natjecatelja.

Cjelokupna manifestacija počinje u petak, 24.lipnja, kada je na rasporedu tehnički pregled na parkingu ispred bivšeg restorana Turist u Matuljima. U subotu 25. lipnja u 09,00 sati start je prvog treninga, dok je drugi trening na rasporedu nakon završetka prvog. Start prve bodovne vožnje  zakazan je za 13:45, druga vožnja starta u 15:4 , a proglašenje i dodjela priznanja održati će se oko 18 sati. Obzirom na veliki broj prijavljenih vozača, očekuje se  nekoliko tisuća ljubitelja oktanskih sportova, i prekrasno druženje na Veprincu.

Nakon održanih natjecanja u Skradinu i Malačkoj, prvenstvo se nastavlja na Učki s Kvarnerske strane, sa startom u Veprincu. Dužina staze iznosi 3.790 metara s prosječnim nagibom od 5,48%. Natjecanje se boduje za: Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske; Prvenstvo Hrvatske; Prvenstvo HAKS-a Regija Zapad i Prvenstvo primorsko-goranske Županije.

Od 73 prijavljena vozača, Mađar Laszlo Szasz s Formulom REYNARD ZYTEC C1L, jedan je od pretendenata za ukupnu pobjedu, a ako vrijeme posluži, očekuje se i postavljanje novog rekorda. Prošlogodišnji državni prvaci, Riječanin Siniša Krainc član Ogulinskog AK Klek u kategoriji I i Dubrovčanin Niko Pulić u kategoriji II, trenutno su vodeći u svojim kategorijama nakon dva natjecanja. Njih dvojica jedni  su od favoriti za osvajanje ukupne pobjede na Učki. U borbu za sam vrh, mogu se uključiti i Robert Bradarić iz AK Solin te Dino Butorac iz AK Matulji Racing, koji očekuje prvu pobjedu nad direktnim suparnikom Nikom Pulićem pred domaćim navijačima.

Prošle godinu ukupnu pobjedu odnio je Niko Pulić iz AK Dubrovnik Racingas Dallarom F 3 392  s ukupnim vremenom dviju vožnji 3:41,672, ispred Riccarda Ale 3:46,923, u Sighinolfi BMW 3.0 iz AK Skok Racinga, a treći je bio Siniša Krainc s Ford Escort RS Cosworth sukupnim vremenom 3:52,400. Najbolje vrijeme jedne od vožnji, ostvario je Niko Pulić 1:49,756 minuta (prosjek 124,312 km/sat ).

Organizatori: AK Opatija motorsport, AK Zrinski, AS PGŽ i AK Matulji racing

Sponzor: Texaco motorna ulja
Pokrovitelji: Grad Opatija, Grad čabar, Primorsko goranska županija

NAPOMENA: Županijska cesta preko Učke, točnije od Veprinca do bivšeg odmarališta INE biti će zatvorena od 7 i 30 sati, do 19 sati.

LISTA PRIJAVA


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments