Malačka 2006

Ovogodišnje izdanje brdske utrke na Malački održano je na produljenoj stazi. Prvi dio staze sastojao se od ravnice, jedne šikane i zapravo jednog pravog zavoja, a tada je krenuo uspon. Komentari na stazu pozitivni su od svih vozača, jedino su glede tog prvog, ravnog dijela mišljenja podijeljena. Neki smatraju da je taj dio suvišan, dok ga drugi smatraju prednošću po pitanju grijanja guma. Bilo kako bilo, podloga cijele staze je u besprijekornom stanju, a staza obiluje zavojima svih oblika i brzina prolaska. Stazu su kao privlačnu za nastup ocijenili i mnogi natjecatelji iz susjedne BiH, pa je startna lista treninga brojila čak 89 vozača.
 


Cijeli vikend protekao je bez problema (osim onih sa vremenskim uvjetima, no na njih organizator nije mogao utjecati). Utrku su zajednički odradili SAK Split, sa 10-ak sudaca AK Delta, te mjernom službom Delta Timing. Ovom prilikom svakako bismo se željeli zahvaliti na susretljivosti i angažmanu glede slanja rezultata Delta timingu i organizatoru natjecanja, jer slanje rezultata nije bilo nimalo jednostavno, obzirom na oscilacije u GPRS signalu, a kojega je bilo potrebno tražiti šetajući lijevo desno… No eto, zahvaljujući njima, rezultati su, baš kako ste i navikli, još jednom bili dostupni nakon svake vožnje.

Odustajanja tijekom ovog vikenda srećom nije bilo mnogo, a i ona koja su se ipak dogodila bila su uglavnom zbog tehničkih kvarova. Do cilja je stiglo 79 vozača uključujući i 13 natjecatelja Croatia Škoda Fabia kupa. Od odustalih svakako valja spomenuti Niku Pulića koji se nakon duže pauze odlučio vratiti na hrvatske staze. Niko je zbog kvara odustao prije 2. treninga, a drugi je pogledao sa autoputa koji prelazi iznad staze. Zbog kvara do cilja nisu došli Boris Durlen i Alen Peruč.

Do druge ovogodišnje pobjede u ukupnom poretku došao je Talijan Riccardo Ala, dok je u kategoriji I slavio Branko Krstulović. Nakon odustajanja u Karlobagu, Krstulović je opet na vrhu.Iza njega se plasirao pobjednik iz Karlobaga – Zvonko Brkljačić, koji je ujedno pobijedio u klasi H19. Drugi u istoj klasi, a treći u kategoriji I bio je Ozren Granda. Peto mjesto ukupnog poretka i pobjedu u klasi H14 ostvario je Cvetko Jaketić, ispred Kristiana Marinića i Gorana Vukovića. Još jednu pobjedu u svojoj klasi H12 i visoko 6. mjesto osvojio je Željko Hitrec, a slijedili su Sergio Miščenić i Mario Delmoro. Najbolji u klasi H13, Sebastian Čepar osvojio 8. mjesto ukupnog poretka, ispred Ivana Jaranovića i Lina Pauletića. U klasi H15 najbrži je bio Emanuel Mogorović, drugo mjesto je osvojio Zoran Grabović, a treće Igor Golojka.Drugu ovogodišnju pobjedu u grupi N i klasi N3 ostvario je Dejan Dimitrijević, ispred Edija Milokanovića i Ivana Černehe. U klasi N1 ponovo je slavio Marin Koraca ispred Ante Alduka i Roberta Nikpalja, koji su pokazali da Polo u kup verziji može biti itekako konkurentan u svojoj klasi. U klasi A6 slavio je još jednom Manuel Kodelja ispred Claudia Visintina i Zvonka Mrzljaka. Pobjedu u A8 ostvario je Milan Brozinić ispred Andreja Veljačića i Vedrana Drndića.

brdske utrke


Sljedeća utrka za Prvenstvo Hrvatske održati će se na Učki, krajem svibnja.

You have no rights to post comments