Buzetski dani 2006.

Objavljeno u: 21/09/2006 - 13:32 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Osim po vremenskim prilikama koje nisu bile najpovoljnije, utrke Prvenstva Europe protekla je u najboljem redu. Izlijetanja sa staze bilo je vrlo malo, a odustajanju 13 vozača uglavnom su razlog tehnički problemi ili kvarovi. U utrci je nastupilo ukupno 155 vozača, a završilo obje vožnje njih 142. Vrijeme je pokvarilo ugođaj kakav utrku u Buzetu uvijek prati, no brojni gledatelji nisu se dali smesti, jer za ovu utrku se pripremaju tjednima unaprijed.Dodatna atrakcija za sve prisutne bio je nastup Nike Pulića s kamionom, pogotovo u subotu, kada je cesta bila suha. Nevjerojatna snaga i masa koje taj kamion posjeduje, a još u rukama Nike Pulića, impresionirali su sve prisutne, posebice prilikom bočnih prolazaka kroz zavoje. Pulić je uživao, kao i njegovi suvozači s kojima je projurio stazom.Kako je bilo u ukupnom poretku pisali smo tijekom same utrke, stoga ćemo se ovdje ograničiti na Prvenstvo Hrvatske. Pobjednik utrke u toj konkurenciji, kao i pobjednik kategorije I je Branko Krstulović ispred u Buzetu vrlo brzog Borisa Durlena i Danijela Šaškina. Četvrto mjesto osvaja Zvonko Brkljačić, visoko 5. Ivan Černeha. Odličan plasman u Buzetu ostvario je Marin Čohar, plasiravši se na 10. mjesto ukupnog poretka kategorije I. U kategoriji II pobijedio je Riccardo Ala ispred Ronalda Šurana i Darka Ladavca.

Što se poretka po klasama tiče, u nekim klasama došlo je do neočekivanog raspleta. U klasi 18 (Felicia) nije bio odstupanja od očekivanog. Prvo mjesto osvojio je Šamec ispred Polića i Bure. U N1 ponovo Marin Koraca ispred Envera Prodana i Kristijana Korace. N2 osvojio je Sandro Miskić ispred Andreja Poropata i Adrijana Radovana. Do promjene je došlo u klasi N3. Černeha je konačno uspio pobijediti ove godine neuhvatljivog Dimitrijevića, dok je Marin Čohar osvojio odlično 3. mjesto.U N5 nastupilo je 5 vozača, znatno više nego inače. Pobjedu odnosi Danijel Šaškin ispred Saše Bittermana i Narcisa Mujkića. U klasi A6 opet je pobijedio Kodelja ispred Visintina i Branimira Kučko. Iznenađenje dolazi i u klasi A8. Pobjedu odnosi Sebastijan Čepar, kojega smo inače navikli gledati u grupi H. Drugo mjesto osvaja Drndić ispred Cutvarića.

U klasi H12 pobjeđuje neuhvatljivi Hitrec ispred Miščenića i Medića. Klasa H13 pripala je Dejanu Kopajtiću ispred Pauletića i Sanje Šćulac. Dvojica favorita iz klase H14 su odustala (Marinić i Jaketić), a do pobjede dolazi Jus ispred Vukovića i Balkovca. U klasi H15 pobijedio je Golojka ispred Mogorovića i Grabovića. Najjaču klasu grupe H, H19 osvojio je Boris Durlen ispred Brkljačića i Drenjančevića.Vozačima brdskih utrka slijedi pauza od dva tjedna, a zatim dvije preostale utrke u ovoj sezoni – Limski kanal i Rabac.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments