Buzetski dani 2006.


Osim po vremenskim prilikama koje nisu bile najpovoljnije, utrke Prvenstva Europe protekla je u najboljem redu. Izlijetanja sa staze bilo je vrlo malo, a odustajanju 13 vozača uglavnom su razlog tehnički problemi ili kvarovi. U utrci je nastupilo ukupno 155 vozača, a završilo obje vožnje njih 142. Vrijeme je pokvarilo ugođaj kakav utrku u Buzetu uvijek prati, no brojni gledatelji nisu se dali smesti, jer za ovu utrku se pripremaju tjednima unaprijed.Dodatna atrakcija za sve prisutne bio je nastup Nike Pulića s kamionom, pogotovo u subotu, kada je cesta bila suha. Nevjerojatna snaga i masa koje taj kamion posjeduje, a još u rukama Nike Pulića, impresionirali su sve prisutne, posebice prilikom bočnih prolazaka kroz zavoje. Pulić je uživao, kao i njegovi suvozači s kojima je projurio stazom.Kako je bilo u ukupnom poretku pisali smo tijekom same utrke, stoga ćemo se ovdje ograničiti na Prvenstvo Hrvatske. Pobjednik utrke u toj konkurenciji, kao i pobjednik kategorije I je Branko Krstulović ispred u Buzetu vrlo brzog Borisa Durlena i Danijela Šaškina. Četvrto mjesto osvaja Zvonko Brkljačić, visoko 5. Ivan Černeha. Odličan plasman u Buzetu ostvario je Marin Čohar, plasiravši se na 10. mjesto ukupnog poretka kategorije I. U kategoriji II pobijedio je Riccardo Ala ispred Ronalda Šurana i Darka Ladavca.

Što se poretka po klasama tiče, u nekim klasama došlo je do neočekivanog raspleta. U klasi 18 (Felicia) nije bio odstupanja od očekivanog. Prvo mjesto osvojio je Šamec ispred Polića i Bure. U N1 ponovo Marin Koraca ispred Envera Prodana i Kristijana Korace. N2 osvojio je Sandro Miskić ispred Andreja Poropata i Adrijana Radovana. Do promjene je došlo u klasi N3. Černeha je konačno uspio pobijediti ove godine neuhvatljivog Dimitrijevića, dok je Marin Čohar osvojio odlično 3. mjesto.U N5 nastupilo je 5 vozača, znatno više nego inače. Pobjedu odnosi Danijel Šaškin ispred Saše Bittermana i Narcisa Mujkića. U klasi A6 opet je pobijedio Kodelja ispred Visintina i Branimira Kučko. Iznenađenje dolazi i u klasi A8. Pobjedu odnosi Sebastijan Čepar, kojega smo inače navikli gledati u grupi H. Drugo mjesto osvaja Drndić ispred Cutvarića.

U klasi H12 pobjeđuje neuhvatljivi Hitrec ispred Miščenića i Medića. Klasa H13 pripala je Dejanu Kopajtiću ispred Pauletića i Sanje Šćulac. Dvojica favorita iz klase H14 su odustala (Marinić i Jaketić), a do pobjede dolazi Jus ispred Vukovića i Balkovca. U klasi H15 pobijedio je Golojka ispred Mogorovića i Grabovića. Najjaču klasu grupe H, H19 osvojio je Boris Durlen ispred Brkljačića i Drenjančevića.Vozačima brdskih utrka slijedi pauza od dva tjedna, a zatim dvije preostale utrke u ovoj sezoni – Limski kanal i Rabac.

You have no rights to post comments