Brkljačiću Rabac


Prošlog vikenda u Rapcu bilo je zaista uzbudljivo. Mnogo vozača, čak i gostiju iz inozemstva, a svakako i prekrasno ljetno vrijeme privuklo je mnogo gledatelja, koji su mogli uživati u fenomenalnim nastupima nekih od vozača. Ukupni pobjednik međunarodne utrke u Rapcu je Franz Tschager ispred Maurizia Rosaija i Same Valanta. Valant je ukupni pobjednik kategorije I, koji je pokazao da Lancia Delta HF Integrale može u pravim rukama još uvijek pokoriti modernije i novije automobile.Sa minimalnim zaostatkom za Valantom utrku je završio Zvonko Brkljačić, osvojivši tako 1. mjesto u Prvenstvu Hrvatske. U zbroju dviju vožnji nešto više od 4 sekunde zaostatka imao je drugoplasirani Branko Krstulović, dok je do visokog 3. mjesta odličnom vožnjom došao Valter Nežić, koji je time osvojio i prvo mjesto u Grupi N. Iza njega se plasirao Siniša Krainc, koji je po prvi puta sjeo za volan Forda Escorta. Siniša je već od prvog treninga pokazao da je jako brz, no 5 sekundi gubitka u drugoj vožnji koštalo ga je boljeg plasmana. Cvetko Jaketić i Željko Hitrec vodili su zaista veliku bitku za svoje pozicije, no 4. mjesto na kraju odnosi Jaketić sa minimalnih 0.12 sekunde prednosti pred Hitrecom.U Grupi A najbrži je bio Ivan Černeha, zauzevši 8. mjesto ukupnog poretka. U kategoriji II slavio je Rajko Vlah ispred Branimira Radića. Što se klasa tiče, iznenađujuće brojna bila je klasa 1. Pobjedu odnosi Vedran Radović ispred Envera Prodana i Denisa Grdića. Drugo mjesto u utrci osvojio je Kristijan Koraca, no po završetku utrke je isključen. U klasi N2 u konkurenciji dva vozača slavio je Sandro Miskić. Klasa N3 ponovo je vrlo snažna. U konkurenciji od 6 vozača najbolji je bio Dejan Dimitrijević ispred Dina Butorca i Saše Radole. Klasu N5 osvojio je Valter Nežić.U klasi A6 slavio je Manuel Kodelja ispred Claudia Visintina i Marina Korace. Sva trojica vozača u zbroju obje vožnje ostvarili su vremena unutar jedne sekunde! Nešto veću prednost imao je pobjednik klase A7, Vedran Drndić ispred drugoplasiranog Alfia Štokovića i trećeg Davora Mihelića. U klasu A8 iz N3 u ovoj sezoni je prešao Ivan Černeha i sa o.4 sekunde prednosti pred Predragom Bjedovom došao do pobjede. Treći je bio Marin Čohar.

U klasi H12 očekivano je slavio Željko Hitrec sa 16 sekundi prednosti pred drugoplasiranim Renatom Jaketićem. Treće mjesto osvojio je Mario Delmoro. Klasu H13 obilježilo je zaista teško izlijetanje Dejana Kopajtića, koje je na svu sreću prošlo bez posljedica po vozača, dok je automobil potpuno uništen. Pobijedio je Marko Pleše ispred Krešimira Sauerbrunna i Mate Milkovića.Klasu H14osvojio je vrlo brzi Cvetko Jaketić ispred Kristiana Marinića i Milana Brozinića. U klasi H15 slavio je Mario Jus ispred Zdenka Cutvarića i Igora Golojke, dok se Emanuel Mogorović razbio na istom mjestu kao i Kopajtić nešto ranije. U klasi 18 (Felicia) slavio je Roberto Rauš ispred Daria Šameca i Borisa Belamarića.

Klasa H19 pripala je ukupnom pobjedniku utrke za Prvenstvo Hrvatske, Zvonku Brkljačiću ispred Siniše Krainca i Dujka Grčića.U poretku klubova slavio je AK Dubrava ispred AK Buzet Autosport i AMD Matulji Racing.

Spomenimo i premijerni nastup povijesnih automobila. Nastupilo je 5 vozača, od toga Zlatko Brozović u kategoriji 3 – sportska vozila, dok su ostala četvorica nastupili u kategoriji turističkih automobila, a među njima najmanje negativnih bodova osvojio je Leo Ilinić. Turistički povijesni automobili stazu moraju prijeći u točno zadanom vremenu, u protivnom dobivaju kaznene bodove. Kako ne bi prije vremena stigli do cilja na nekim dijelovima staze vozili su ekstremno sporo, no i to je bila atrakcija za pomalo zbunjenu publiku.Iako je nastupilo mnogo automobila u Rapcu, neki od stalnih sudionika brdskih utrka nažalost još nisu bili spremni. Neki nisu nastupili zbog povreda, zdravstvenih poteškoća ili u većini slučajeva zbog još uvijek ne dovršenih vozila. Stoga na sljedećoj utrci, koja će se održati 12. i 13. svibnja na Malački valja očekivati još jaču konkurenciju.

{datsopic id=539}

You have no rights to post comments