Krstuloviću Malačka


Proteklog vikenda održana je druga ovogodišnja brdske utrka za Prvenstvo Hrvatske i Međunarodno regionalno otvoreno prvenstvo Hrvatske. Utrka je bodovana i za šampionat BIH te europski FIA kup i challenge. Već u petak nastao je opći kaos zbog nedostatka prostora, što je bio problem i lani, no ove godine broj vozača bio je još znatno veći, stoga su mnogi automobili ostali izvan zamišljenog parka vozača, na, za promet, zatvorenoj cesti. Neki od njih razmišljali su i o odlasku s utrke zbog nezadovoljenih uvjeta u takvom parku vozača (voda, struja). No, na kraju nitko utrku nije napustio prije starta, ali, kako kažu, sljedeće godine sigurno neće doći. Do tada je još puno vremena, možda se ipak predomisle.Visoke temperature, sunce, mnoštvo odustajanja, izlijetanja i prekida, kao i izrazito velik broj zmija obilježili su utrku na Malački. Osim pregaženih zmija na cesti, koje dakako više nisu bile opasne, bilo ih je na pretek po zavojima među gledateljima, koji su svako toliko u stampedu bježali. Pravo je čudo da nitko nije zaradio ugriz, jer mnogi su hodali kroz šikaru neopterećeni potencijalom opasnošću. Neki od vozača čak su se pripremili i sa sobom ponijeli protuotrove! No, da ne dužimo o zmijama, vratimo se ovogodišnjoj drugoj brdskoj utrci.Ukupni pobjednik utrke bio je Čeh Miroslav Fajkus ispred Austrijanca Herberta Pregartnera i Branka Krstulovića. U PH pobjedu odnosi Krstulović ispred Borisa Durlena i Zvonka Brkljačića. U zbroju dviju vožnji, samo dvije sekude od trećeg mjesta dijelile su mladog Riječanina Sinišu Krainca. U grupi N pobjedu je odnio Narcis Mujkić ispred Dejana Dimitrijevića i Viliama Prodana. U klasi 1 pobijedio je Bojan Krota ispred Miroslava Ujdenice i Kristijana Korace. U klasi N2 Viliam Prodan ispred Maria Jurišića, dok je u klasi N3 očekivano najbrži bio Dejan Dimitrijević ispred Edija Uovičića i Branka Ganzulića.


foto by Viktor Bubić

U grupi A do pobjede je došao Ivan Černeha ispred Predraga Bjedova i Marina Čohara. U klasi A6 očekivano je najbrži bio Manuel kodelja ispred claudia Visintina i Martina Mustapića. Klasu A7 je osvojio Alfio Štoković ispred Davora Mihelića i Željka Kelečića. Prva trojica u klasi A8 su prva trojica u grupi A. U grupi H prva tri mjesta odnose Durlen, Brkljačić i Krainc.


foto by Viktor Bubić

Klasu H12 osvojio je Željko Hitrec sa čak 17 sekundi prednosti pred drugoplasiranim Renatom Jaketićem, dok je treće mjesto osvojio Sergio Mišćenić. U klasi H13 pobijedio je Ivan Jaranović ispred Dejana Kopajtića i Sebastijana Čepara. Klasu H14 osvojio je Cvetko Jaketić ispred Milana Brozinića i Mire Jusa. Najbrži u klasi H15 bio je Goran Vuković ispred Zdenka Cutvarića i Zorana Grabovića, dok je poredak prve trojice u klasi H19 jednak ukupnom poretku u grupi H. U klasi H18 pobijedio je Dario Šamec ispred Borisa Belamarića i Srećka Bure.U kategoriji 2 pobijedio je Branimir Radić ispred Rajka Vlaha. U poretku klubova, najbolji je bio AK Dubrava sa 74.5 bodova ispred AK Buzet Autosporta (69.5) i AK Rijeke (59). U poretku timova pobjedu odnosi VOX Zagreb team ispred K-FEE teama.Među brojnim izlijetanjima i odustajanjima treba spomenuti dvoboj Radola Butorac u klasi N3, koji je na kraju završio odustajanjem obojice vrlo mladih vozača. Također, loše su prošli automobili Denisa Močiboba i Igora Gauša. Sljedeća utrka održati će se 2. i 3. lipnja, na Učki, a do tada se nadamo da će oštećeni automobili opet biti spremni!

You have no rights to post comments