Durlen pobjednik Učke

Objavljeno u: 06/06/2007 - 16:48 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Treća ovogodišnja brdska utrka za Prvenstvo Hrvatske održala se po prvi puta na istarskoj strani Učke. Prije nekoliko godina na toj stazi je održana pozivna utrka, a u ovoj sezoni uvrštena je u kalendar Prvenstva Hrvatske. Staza je vrlo specifična i zavojita, stoga je nekim automobilima odgovarala više, a nekima manje, što je ovogodišnje prvenstvo zasigurno učinilo još interesantnijim.Ukupnu pobjedu odnio je Boris Durlen, ostavivši iza sebe Branka Krstulovića za 2 sekunde. Do respektabilnog trećeg mjesta došao je mladi Riječanin, Siniša Krainc, koji je za pobjednikom zaostao 3.2 sekunde u zbroju dvije vožnje. Do pobjede u grupi A, osvajanjem 4. mjesta ukupnog poretka došao je Ivan Černeha, dok se na 5. mjesto plasirao jedini sudionik kategorije II, Rajko Vlah.

Tek na 6. mjesto plasirao se Zvonko Brkljačić, dok je u H12 svima račune pomrsio Lucio Stolli osvojivši klasu i 7. mjesto ukupnog poretka. Za njim je više od tri sekunde zaostao inače nepobjedivi Željko Hitrec. Treće mjesto u klasi H12 osvojio je Renato Jaketić.

U klasi H13 najbrži je bio Sebastijan Čepar ispred Dejana Kopajtića i Ivana Jaranovića. Klasu H14 osvojio je Kristijan Marenić ispred Milana Brozinića i Sanjina Soldatića, a u klasi H15 slavio je Zdenko Cutvarić ispred Emanuela Mogorovića i Kristijana Vlaha.Zanimljivo je bilo u klasi 18 (Felicia kup). Nakon isključenja Roberta Rauša na Malački, na Učki su isključeni Belamarić i Šamec. Po uloženom prigovoru oba automobila su prebačena u RB Auto te u ponedjeljak pregledana od strane tehničke komisije HAKS-a. Po pregledu je ustanovljeno da automobili nisu u skladu s pravilnikom te su oba vozača isključena. Tako je u klasi 18 pobijedio Roberto Rauš ispred Tomislava Gredičaka i Marina Miše.

U klasi 19 slavio je ukupni pobjednik utrke Boris Durlen ispred Siniše Krainca i Zvonka Brkljačića, dok je u najmanjoj klasi grupe H, H20 slavio Donald Milokanović ispred Ivana Bijelića i Vilija Buršića.U klasi N1 pobijedio je Bojan Korota ispred Vedrana Radovića i Envera Prodana, dok je klasu N2 osvojio Mario Jurišić ispred Sandra Miskića i Vilima Prodana. Uzbudljivo je bio u klasi N3. Do pobjede je sjajnom vožnjom došao Saša Radola ispred Dine Butorca, dok je Dejan Dimitrijević zauzeo tek treće mjesto. No, završnim tehničkim pregledom ustanovljena su odstupanja od pravilnika te je Dimitrijević iskljućen. Treće mjesto u klasi tako je osvojio Tomislav Šepić. Prva trojica ujedno su i trojica prvoplasiranih u grupi N.

U klasi A6 na Učki su završila samo dvojica. Pobjedio je Claudio Visintin ispred Marina Korace. Klasu A7 je osvojio Vedran Drndić ispred Davora Mihelića i Željka Kelečića. Pobjedu u kasi A8 i grupi A odnio je već spomenuti Ivan Černeha ispred Predraga Bjedova i Borisa Štrklja.

Na Učki su nastupili i sudionici Honda Valvoline Yokohama kupa, koji su odradili dvije utrke. Viktor Bolšec ubilježio je dvije pobjede i uvjerljivim nastupom nadmašio Alena Perušića na drugom te Valtera Nežića na trećem mjestu.

Sudeći po događajima s Učke, vruće će biti već sljedećeg vikenda u Ogulinu, kada će se održati 4. ovogodišnja brdska utrka za Prvenstvo Hrvatske.
Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments