Ogulin 2007

Objavljeno u: 14/06/2007 - 15:18 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Proteklog vikenda održana je četvrta ovogodišnja brdske utrka za Prvenstvo Hrvatske. Pored PH, utrka se bodovala za Centralno Europsku Zonu, Alpe Adria Valvoline Cup, Međunarodno Regionalno Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Hrvatske za povijesna vozila. Organizacija utrke u režiji AK "Klek" ponovno je prošla bez poteškoća i težih incidenata, a svakako valja pohvaliti organizatore koji su zbog prijetnje kiše ubrzali satnicu na zadovoljstvo vozača, ali i brojnih gledatelja.U konkurenciji 70 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Mađarske, a svega tjedan dana nakon "poraza" na Učki, aktualni državni prvak Branko Krstulović uzvratio je Borisu Durlenu i upisao drugu ovogodišnju pobjedu. Krstulović je slavio s gotovo četiri sekunde prednosti ispred Durlena, a treće mjesto drugi vikend zaredom pripalo je mladom Siniši Kraincu koji je ponovno odvezao još jednu odličnu utrku, usprkos propuštenim treninzima zbog subotnjeg nastupa u Polo kupu u slovenskom Cerklju.

Četvrto mjesto "generalke" i najbolji plasman u sezoni upisao je Željko Hitrec sa svojom Škodom Felicijom, dok je titula tragičara dana pripala Zvonku Brkljačiću. Nakon pobjede na startu sezone u Rapcu, Brkljačić polako posustaje, a ovog puta tehnički problemi na Cosworthu natjerali su ga na odustajanje u drugom "laufu". U grupi N ukupnu pobjedu odnio je Crnogorac Petar Lučić, dok je u domaćoj konkurenciji slavio Dejan Dimitrijević.Iako je Dimitrijević nakon prve vožnje kasnio za mladim Dinom Butorcem više od sekunde, odličnim nastupom u drugoj vožnji, uspio je osvojiti grupu N i klasu N3 ispred Butorca i još jednog mladića Saše Radole. U najslabijoj N1 klasi ponovno je pobjeda pripala Bojanu Kroti ispred Miroslava Ujdenice i Kristijana Korace, dok je u N2 slavio Sandro Miskić ispred Viliama Prodana i Maria Jurišića. U grupi A u međunarodnoj konkurenciji do pobjede je došao Mađar Laszlo Hernadi, a u domaćoj Ivan Černeha ispred Predraga Bjedova i Marina Čohara, a njih trojica su i pobjednici klase A8.U klasi A6 pomalo neočekivano pobjeda je pripala Claudiu Visintinu ispred dosad nepobjedivog Manuela Kodelje, a klasa A7 odlazi Vedranu Drndiću ispred Alfia Štokovića i Davora Mihelića. U grupi H prva tri mjesta odnose Durlen, Krainc i Hitrec. Klasu H12 osvojio je nepobjedivi Željko Hitrec s više od 10 sekundi prednosti ispred Renata Jaketiča i Nenada Draganića. Najbolji u klasi H13 bio je Dejan Kopajtić ispred Lina Pauletića i Ivana Jaranovića. Klasa H14 pripala je domaćinu Cvetku Jaketiču ispred Kristiana Marinića i također domaćina, ali ujedno i organizatora Milana Brozinića.U H15 do pobjede je došao Miro Jus, drugi je bio Zdenko Cutvarić, a treći Goran Vuković. U klasi 18 uslijed nenastupanja Roberta Rauša, konačno slavlje je pripalo Dariu Šamecu ispred Borisa Belamarića i Srećka Bure, a H19 odlazi Borisu Durlenu ispred Siniše Krainca i Dujka Grčića. U kategoriji II (formule) do najviše stepenice pobjedničkog postolja došao je Branimir Radić ispred Rajka Vlaha. U poretku klubova, najbolji je bio AK Dubrava sa 75 bodova ispred Istra Racing Teama sa 62 i AMD Matulji Racing sa 58,5 osvojenih bodova.Sada "brdašima" slijedi kraća pauza, a sezona se nastavlja međunarodnom utrkom u Čabru od 13. do 15. srpnja.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments