Durlen slavio u Skradinu

Objavljeno u: 27/09/2007 - 23:36 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

U potpuno ljetnoj atmosferi i prilikama, u Skradinu su proteklog vikenda održane utrke za Prvenstvo Hrvatske i Dalmacije. Pozivna utrka u organizaciji AK Mihovil iz Šibenika održana je u subotu, a u sklopu nje i utrka za Prvenstvo Dalmacije. Mnogim vozačima bila je ovo idealna prilika za više treninga, stoga je utrka prošla na zadovoljstvo svih prisutnih. Organizator je postigao što je trebao, nadamo se, a to je zadovoljavanje kriterija za ulazak u kalendar 2008. godine. Vozači su stazom prošli dodatna tri puta, a gledateljima nikako nije moglo biti dosadno. Naime, u subotu su mogli vidjeti čak pet prolaza po stazi. U svakom slučaju, bilo bi lijepo da Skradin dobije ovu utrku kao tradiciju, jer u toj regiji postoji i volja i interes i svakako potreba za ovakvim manifestacijama. To svakako pokazuje i vrlo brojna publika, koja je unatoč konfiguraciji terena uspjela pronaći pozicije za gledanje, na najnemogućijim mjestima!Kako je prošla pozivna utrka, odnosno ona za PD pisali smo u vijestima, stoga ćemo se u ovoj reportaži posvetiti Prvenstvu Hrvatske.

Boris Durlen ostvario je svoju drugu ovogodišnju pobjedu pred Brankom Krstulovićem i time mu se u ukupnom poretku kategorije I približio na 15 bodova razlike. Do kraja je preostala još samo jedna brdska utrka, dakle Brane će se i ove godine okititi naslovom prvaka, sasvim zasluženo! Boris Durlen trenutno je vodeći u Grupi H i sigurni osvajač titule pobjednika u klasi H19.Treće mjesto u Skradinu osvojio je Siniša Krainc. Mladi Riječanin u ovoj sezoni pokazao je da jako dobro može kontrolirati svojeg Escorta i parirati mnogo iskusnijim vozačima, koji takve brze automobile 'krote' već godinama. U klasi H19 osvojiti će ove godine drugo mjesto. Na četvrto i peto mjesto smjestili su se vozači formula, Branimir Radić i Rajko Vlah, koji su ujedno osvojili 1. odnosno 2. mjesto u kategoriji II. Na šesto mjesto ukupnog poretka plasirao se vrlo brzi Cvetko Jaketič, odmah iza njega Saša Radola, koji je ujedno bio najbrži u Grupi N. Predrag Bjedov plasirao se na 7. mjesto i osvojio Grupu A.  

Grupu N i klasu N3 je dakle osvojio mladi Saša Radola, ispred vršnjaka mu, Dina Butorca i nekada nedostižnog u toj klasi Dejana Dimitrijevića. Mlade snage zagospodarile su najzanimljivijom klasom u grupi N u ovoj sezoni. Ipak, u trenutnom bodovnom vodstvu je Dejan Dimitrijević, no kako se jedna utrka odbija, a sva trojica imaju jednu manje biti će u Limu još zanimljivo. Jer, Butorac i Radola jednu nisu završili, dakle njihovo bodovno stanje je realno, dok je Dimitrijević na jednoj isključen, stoga mu se ta utrka ne može računati kao najslabiji rezultat.

U klasi N2 pobjedio je Alen Peruč ispred Vilijama Prodana i Maria Jurišića. Vodeći u klasi (sa odbijenim trenutno najslabijim rezultatom) je Jurišić, sa jednakim brojem bodova na ovoj utrci 4. plasiranim u klasi, Sandrom Miskićem.

U klasi N1 slavio je Bojan Korota ispred Kristijana Korace i Vedrana Radovića. Bojan Krota ujedno je i ovogodišnji prvak u ovoj klasi, dok se za drugo mjesto u Limskom kanalu moraju 'obraćunati' Ujdenica, Koraca i Radović. U cijeloj grupi N vodeći je Dimitrijević ispred Krote, Radole i Butroca, a tko će biti državni prvak vidjeti ćemo u Limskom Kanalu. U grupi A i klasi A8 u Skradinu je slavio Predrag Bjedov, kojemu je ovo prva ovogodišnja pobjeda ispred Ivana Černehe i Denisa Močiboba. Černeha je svakako osvajač titule prveke u ovoj klasi, a jednako tako i titule državnog prvaka u grupi A.

U klasi A7 najbrži je bio Alfio Štoković ispred Vedrana Drndića i Željka Kelečića. U toj klasi prvak još nije poznat, a odlučiti će se između Drndića i Štokovića. Klasu A6 je osvojio Manule Kodelja, koji je ujedno i jedini u klasi došao do cilja. Kodeljina prednost pred Visintinom iznosi 8 bodova, stoga je vjerojatno da će biti ovogodišnji prvak klase.U grupi H i klasi H19 slavio je Durlen ispred Siniše Krainca i Ozrena Grande. Klasu H15 je osvojio Zoran Grabović ispred Zdenka Cutvarića i Nevena Škugora. Za naslov prvaka kandidati su Cutvarić i Grabović. U klasi H14 najbrži je bio Cvetko Jaketič ispred Kristiana Marinića i Mladena Šekoranje. Cvetko Jaketič ovogodišnji je pobjednik u klasi H14. Klasu H13 je osvojio Sebastian Čepar ispred Dejana Kopajtića i Denisa Niševića. Čepar u odnosu na Kopajtića ima 7 bodova prednosti, dakle i u ovoj klasi će se pobjednik odlučiti na posljednjoj utrci. U klasi H12 slavio je Željko Hitrec ispred Renata Jaketiča i Maria Delmora. Tu je sve jasno. Hitrec je prvak, Jaketič drugi, a Delmoro 3.

FOTO GALERIJA


U klasi 18, Škoda Felicia još jednu pobjedu je odnio Dario Šamec ispred domaćina Borisa Belamarića i Tomislava Gredičaka. Šamec je pobjednik klase, a drugo i treće mjesto odlućiti će se između Belamarića i Gredičaka.

Posljednja ovosezonska brdska utrka održati će se 13. i 14. listopada u Limskom Kanalu.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments