Durlen slavio u Skradinu


U potpuno ljetnoj atmosferi i prilikama, u Skradinu su proteklog vikenda održane utrke za Prvenstvo Hrvatske i Dalmacije. Pozivna utrka u organizaciji AK Mihovil iz Šibenika održana je u subotu, a u sklopu nje i utrka za Prvenstvo Dalmacije. Mnogim vozačima bila je ovo idealna prilika za više treninga, stoga je utrka prošla na zadovoljstvo svih prisutnih. Organizator je postigao što je trebao, nadamo se, a to je zadovoljavanje kriterija za ulazak u kalendar 2008. godine. Vozači su stazom prošli dodatna tri puta, a gledateljima nikako nije moglo biti dosadno. Naime, u subotu su mogli vidjeti čak pet prolaza po stazi. U svakom slučaju, bilo bi lijepo da Skradin dobije ovu utrku kao tradiciju, jer u toj regiji postoji i volja i interes i svakako potreba za ovakvim manifestacijama. To svakako pokazuje i vrlo brojna publika, koja je unatoč konfiguraciji terena uspjela pronaći pozicije za gledanje, na najnemogućijim mjestima!Kako je prošla pozivna utrka, odnosno ona za PD pisali smo u vijestima, stoga ćemo se u ovoj reportaži posvetiti Prvenstvu Hrvatske.

Boris Durlen ostvario je svoju drugu ovogodišnju pobjedu pred Brankom Krstulovićem i time mu se u ukupnom poretku kategorije I približio na 15 bodova razlike. Do kraja je preostala još samo jedna brdska utrka, dakle Brane će se i ove godine okititi naslovom prvaka, sasvim zasluženo! Boris Durlen trenutno je vodeći u Grupi H i sigurni osvajač titule pobjednika u klasi H19.Treće mjesto u Skradinu osvojio je Siniša Krainc. Mladi Riječanin u ovoj sezoni pokazao je da jako dobro može kontrolirati svojeg Escorta i parirati mnogo iskusnijim vozačima, koji takve brze automobile 'krote' već godinama. U klasi H19 osvojiti će ove godine drugo mjesto. Na četvrto i peto mjesto smjestili su se vozači formula, Branimir Radić i Rajko Vlah, koji su ujedno osvojili 1. odnosno 2. mjesto u kategoriji II. Na šesto mjesto ukupnog poretka plasirao se vrlo brzi Cvetko Jaketič, odmah iza njega Saša Radola, koji je ujedno bio najbrži u Grupi N. Predrag Bjedov plasirao se na 7. mjesto i osvojio Grupu A.  

Grupu N i klasu N3 je dakle osvojio mladi Saša Radola, ispred vršnjaka mu, Dina Butorca i nekada nedostižnog u toj klasi Dejana Dimitrijevića. Mlade snage zagospodarile su najzanimljivijom klasom u grupi N u ovoj sezoni. Ipak, u trenutnom bodovnom vodstvu je Dejan Dimitrijević, no kako se jedna utrka odbija, a sva trojica imaju jednu manje biti će u Limu još zanimljivo. Jer, Butorac i Radola jednu nisu završili, dakle njihovo bodovno stanje je realno, dok je Dimitrijević na jednoj isključen, stoga mu se ta utrka ne može računati kao najslabiji rezultat.

U klasi N2 pobjedio je Alen Peruč ispred Vilijama Prodana i Maria Jurišića. Vodeći u klasi (sa odbijenim trenutno najslabijim rezultatom) je Jurišić, sa jednakim brojem bodova na ovoj utrci 4. plasiranim u klasi, Sandrom Miskićem.

U klasi N1 slavio je Bojan Korota ispred Kristijana Korace i Vedrana Radovića. Bojan Krota ujedno je i ovogodišnji prvak u ovoj klasi, dok se za drugo mjesto u Limskom kanalu moraju 'obraćunati' Ujdenica, Koraca i Radović. U cijeloj grupi N vodeći je Dimitrijević ispred Krote, Radole i Butroca, a tko će biti državni prvak vidjeti ćemo u Limskom Kanalu. U grupi A i klasi A8 u Skradinu je slavio Predrag Bjedov, kojemu je ovo prva ovogodišnja pobjeda ispred Ivana Černehe i Denisa Močiboba. Černeha je svakako osvajač titule prveke u ovoj klasi, a jednako tako i titule državnog prvaka u grupi A.

U klasi A7 najbrži je bio Alfio Štoković ispred Vedrana Drndića i Željka Kelečića. U toj klasi prvak još nije poznat, a odlučiti će se između Drndića i Štokovića. Klasu A6 je osvojio Manule Kodelja, koji je ujedno i jedini u klasi došao do cilja. Kodeljina prednost pred Visintinom iznosi 8 bodova, stoga je vjerojatno da će biti ovogodišnji prvak klase.U grupi H i klasi H19 slavio je Durlen ispred Siniše Krainca i Ozrena Grande. Klasu H15 je osvojio Zoran Grabović ispred Zdenka Cutvarića i Nevena Škugora. Za naslov prvaka kandidati su Cutvarić i Grabović. U klasi H14 najbrži je bio Cvetko Jaketič ispred Kristiana Marinića i Mladena Šekoranje. Cvetko Jaketič ovogodišnji je pobjednik u klasi H14. Klasu H13 je osvojio Sebastian Čepar ispred Dejana Kopajtića i Denisa Niševića. Čepar u odnosu na Kopajtića ima 7 bodova prednosti, dakle i u ovoj klasi će se pobjednik odlučiti na posljednjoj utrci. U klasi H12 slavio je Željko Hitrec ispred Renata Jaketiča i Maria Delmora. Tu je sve jasno. Hitrec je prvak, Jaketič drugi, a Delmoro 3.

FOTO GALERIJA


U klasi 18, Škoda Felicia još jednu pobjedu je odnio Dario Šamec ispred domaćina Borisa Belamarića i Tomislava Gredičaka. Šamec je pobjednik klase, a drugo i treće mjesto odlućiti će se između Belamarića i Gredičaka.

Posljednja ovosezonska brdska utrka održati će se 13. i 14. listopada u Limskom Kanalu.

You have no rights to post comments