Pulić i Krainc obranili naslove prvaka Hrvatske

Objavljeno u: 04/10/2011 - 09:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Nastupom na Nagradi Dubrovnika 2011. brdaši su sezonu priveli kraju, a do novih naslova prvaka Hrvatske ponovno su stigli Niko Pulić i Siniša Krainc. Dubrovački veteran Niko Pulić  pobjedom u generalci na 'svojoj'  stazi 'Ljuta' u Konavlima zaključio je uspješno ovogodišnju automobilističku sezonu na brdskim stazama. Ipak, pomalo mažen srećom, nakon odustajanja ove sezone izravnog konkurenta mladog riječkog asa Dina Butorca (Matulji racing) Pulić je ipak drugu vožnju odvezao formulom Coloni Nissan u pravom stilu prvaka i najboljim vremenom dana 1:37,947 minuta uz prosjek 119,81 km/sat iza sebe za 5,291 sekundu ostavio bosanskohercegovačkog prvaka Borisa Miljevića koji je nastupio u identičnoj formuli. Visoko treće mjesto ukupnog poretka 'Nagrade Dubrovnika 2011.' što je okupila 49 vozača iz šest europskih zemalja osvojio je Slovak Peter Jurena ujedno ostvarivši najbolji rezultat u kategoriji turističkih automobila.Već u prvoj vožnji zbog udaranja formulom u jednu šikanu, a potom i srećom laganim izlaskom izvan putanje staze odustao je Dino Butorac i tako izgubio šansu da u izravnom duelu sa Pulićem pokuša osvojiti pobjedu koja je vodila do titule prvaka Hrvatske kategorije II. Još jedan riječki as nije imao previše sreće u posljednjoj utrci. Njegov vozni park – dva Ford Escorta nisu se pokazala dobrima, okončao je tek prvu vožnju na desetom mjestu generalke, ali ne i drugu. Međutim, kako na utrci nije nastupio Zagrepčanin Dejan Dimitrijević kojem se njegov Golf zapalio na prethodnoj utrci u Buzetu, Krainc je tako stečenu prednost od šest bodova zadržao i nakon odustajanja u Konvlima čime je obranio naslov prvaka Hrvatske u kategoriji I turističkih automobila.

Hrvatsku pobjedu kategorije I osvojio je mladi Dubrovčanin Maro Slade, što je bila njegova prva „generalka“. Utrka je odlučivala o brojnim prvacima i pobjednicima grupa i klasa, pa su ljubitelji brzina uz stazu uživali u vožnjama.
Izvor: HAKS

Rezultati:

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments