Pulić i Krainc obranili naslove prvaka Hrvatske

Objavljeno u: 04/10/2011 - 09:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Nastupom na Nagradi Dubrovnika 2011. brdaši su sezonu priveli kraju, a do novih naslova prvaka Hrvatske ponovno su stigli Niko Pulić i Siniša Krainc. Dubrovački veteran Niko Pulić  pobjedom u generalci na 'svojoj'  stazi 'Ljuta' u Konavlima zaključio je uspješno ovogodišnju automobilističku sezonu na brdskim stazama. Ipak, pomalo mažen srećom, nakon odustajanja ove sezone izravnog konkurenta mladog riječkog asa Dina Butorca (Matulji racing) Pulić je ipak drugu vožnju odvezao formulom Coloni Nissan u pravom stilu prvaka i najboljim vremenom dana 1:37,947 minuta uz prosjek 119,81 km/sat iza sebe za 5,291 sekundu ostavio bosanskohercegovačkog prvaka Borisa Miljevića koji je nastupio u identičnoj formuli. Visoko treće mjesto ukupnog poretka 'Nagrade Dubrovnika 2011.' što je okupila 49 vozača iz šest europskih zemalja osvojio je Slovak Peter Jurena ujedno ostvarivši najbolji rezultat u kategoriji turističkih automobila.Već u prvoj vožnji zbog udaranja formulom u jednu šikanu, a potom i srećom laganim izlaskom izvan putanje staze odustao je Dino Butorac i tako izgubio šansu da u izravnom duelu sa Pulićem pokuša osvojiti pobjedu koja je vodila do titule prvaka Hrvatske kategorije II. Još jedan riječki as nije imao previše sreće u posljednjoj utrci. Njegov vozni park – dva Ford Escorta nisu se pokazala dobrima, okončao je tek prvu vožnju na desetom mjestu generalke, ali ne i drugu. Međutim, kako na utrci nije nastupio Zagrepčanin Dejan Dimitrijević kojem se njegov Golf zapalio na prethodnoj utrci u Buzetu, Krainc je tako stečenu prednost od šest bodova zadržao i nakon odustajanja u Konvlima čime je obranio naslov prvaka Hrvatske u kategoriji I turističkih automobila.

Hrvatsku pobjedu kategorije I osvojio je mladi Dubrovčanin Maro Slade, što je bila njegova prva „generalka“. Utrka je odlučivala o brojnim prvacima i pobjednicima grupa i klasa, pa su ljubitelji brzina uz stazu uživali u vožnjama.
Izvor: HAKS

Rezultati:

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments