Nagrada INA - Favorit 2005., najava

Iako je sezona brdskih utrka završila, pred nama je pozivna utrka, koja bi se već u sljedećoj sezoni mogla naći u službenom kalendaru. Kako je poznata nam brdska utrka na Učki za sljedeću sezonu pod upitnikom, zbog vrlo lošeg stanja asfalta, sutra će se održati brdska utrka na istarskoj strani Učke, na potpuno novoj asfaltnoj podlozi. Ukoliko se 'stara Učka' ne preasfaltira vrlo je vjerojatno da će se u sljedećoj sezoni u kalendaru natjecanja naći nova Učka, a ukoliko se obećanja da će i 'stara' biti asfaltirana ispune, moglo bi se dogoditi da u kalendar uđu obje!Kakva je staza, kakva su razmišljanja vozača i organizatora obavijestiti ćemo vas po završetku ovog neslužbenog natjecanja, a ukoliko ste još uvijek željni mirisa benzina, unatoč hladnom i ne previše lijepom vremenu, evo kada se natjecanje odvija:

Subota, 19. 11.

07.30 – 08,30 Verifikacija i tehnički prijam vozila
09,00 Sastanak s vozačima
09.45 Trening I
10.45 Trening II
12.00 Svečano otvaranje utrke
12.15     Vožnja I   
13.30     Vožnja II
15.30     Svečana dodjela nagrada

Organizator utrke je AMD Zrinski iz Čabra u suorganizaciji sa AMD Matulji Racing iz Matulja. Utrka će se odvijati pod dirigentnom palicom Deana Grbca, a za mjerenje i obradu vremena pobrinuti će se MaSport timing

Utrka će se odvijati na stazi dužine 3.820 metara. Najmanja širina staze je 6 metara, dok je prosječni uspon staze  8,70 % .

I na kraju još jedna napomena, staza se zatvara za sav promet u subotu 19. studenog u 07,00 sati, nakon toga do starta utrke moguće je doći samo kroz tunel Učka.

You have no rights to post comments