Pljusak donio pobjedu Saši Radoli

Objavljeno u: 13/04/2008 - 18:19 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Vremenski uvjeti na stazi od Rapca prema Labinu u drugoj vožnji nisu se popravili, naprotiv, pravi pljusak odlučio je uplesti se u drugu vožnju, što je unijelo pravi kaos u rezultate i donijelo neočekivanog pobjednika. Odabir guma za današnju drugu vožnju prve brdske utrke nove sezone Prvenstva Hrvatske uvelike je podsjećao na situacije u kojima čelnici WRC momčadi donose odluke o gumama za nastup na brzinskim ispitima Monte Carlo Rallyja. Riskirati (gotovo) sve i krenuti na stazu na gumama za suho, igrati oprezno i krenuti na intermedijama ili ići ziheraški i uz ipak dodatni rizik odabrati kišne gume? Ono što je naposlijetku prevagnulo bio je termin starta pojedinih vozača. Jedan dio uspio je stazom projuriti u normalnim "suhim" uvjetima, no zatim je nastupio prolom oblaka i svi su favoriti borbu za pobjedu zamijenili borbom za opstanak. U takvim uvjetima do prve pobjede u ukupnom poretku jedne od utrka domaćeg brdskog prvenstva stigao je mladi Saša Radola. Ukoliko sponzorima "zataji" činjenicu da je kiša pripomogla u osvajanju pobjede možda uspije izvući koju kunu više za nabavku još konkurentnijeg automobila. :-)Obzirom da je kiša uplela svoje skliske prste u drugu utrku nismo uspjeli dobiti pravu sliku odnosa snaga među favoritima za pobjede u ukupnom poretku, kao i u klasama. Vremenski su uvjeti jedan od čimbenika s kojim vozači brdskih utrka uvijek moraju računati, a nije isključeno da će ovakvih rulet-utrka tijekom sezone biti još. Kako su pojedini vozači odradili svoj nastup u dvije zahtjevne vožnje možete pogledati u rezultatima na linku ispod teksta. Naposlijetku, nadamo se kako će barem poneka utrka u sezoni proteći uz ujednačene uvjete na stazi za sve vozače, kako bismo vidjeli tko je u sezoni 2008. zaista najbolji "brdaš".

U klasama utrka u Rapcu završila je sljedećim poretkom. U klasi N1 u konkurenciji dvojice vozača prvo mjesto pripalo je Darku Ladavcu ispred Kristijana Korace. Klasa N2 pripala je Luciju Stolliju ispred Viliama Prodana na drugom te Tonija Delbianca na trećem mjestu. U "srednjem" N-u (klasa N3) najbrži je bio Saša Radola, drugo mjesto osvojio je Muhamedali Maksuti, a treće Goran Sertić. Samo 9 desetinki brži od jedinog konkurenta u klasi N4 bio je Željko Kelečić, a njegov se klupski kolega Dario Ljubičić morao zadovoljiti drugim mjestom.

Klasa H13 pripala je Donaldu Milokanoviću ispred Daniela Šarića i Davida Pelicara. Pobjedu u klasi H14 osvojio je Nenad Draganić, drugi je bio veteran Mario Delmoro, a treći Renato Jaketić. Dejan Kopajtić upisao je pobjedu u klasi H15 ispred Denisa Saviča i Denisa Niševića. U H16 najbrži je bio Kristian Marinić ispred Cvetka Jaketiča i Mladena Šekoranje. Zdenko cutvarić, Miro Jus i Dejan Dimitrijević podijelili su prve tri pozicije u klasi H17 dok su u najsnažnijoj klasi skupine H najbolji bili Zvonko Brkljačić, Siniša Krainc i Boris Durlen.

U skupini A, klasi 6 pobjedu u Rapcu ostvario je Miroslav Ujdenica, drugo mjesto pripalo je Anti Alduku, a treće Manuelu Kodelji. Pozicije u klasi A7 razdijelili su Nikola Dobrila na prvom, Alfio Štoković na drugom te Toni Novak na trećem mjestu. Vedran Drndić bio je najbrži vozač u klasi A8 ispred Denisa Močiboba dok je treće mjesto osvojio Matija Čelhar. Usamljen u klasi ST11 i dalje je Branko Krstulović. U klasi E19 jedine dvije pozicije osvojili su Branimir Radić i Igor Gauš. Klase 21 i 22 pripale su vozačima koji su na utrci sudjelovali s bivšim kup automobilima. U klasi 21 su tako nastupili automobili nekadašnjeg Felicia kupa, a pobjedu je ostvario Dario Šamec ispred Roberta Rauša i Tomislava Gredičaka. Klasa 22 sastoji se od automobila prošle godine okončanog Fabia kupa. Pobjedu među "fabijama" izborio je Robin Malinarić, drugo mjesto pripalo je Filipu Valjanu, a treće Nikoli Rožiću.

Napomena: svi rezultati su zasad još uvijek neslužbeni.


REZULTATI (1. + 2. vožnja)

2. vožnja

1    Saša Radola    2:01,093
2    Lucio Stolli    2:04,014
3    Muhamedali Maksuti    2:06,317
4    Viliam Prodan    2:08,244
5    Goran Sertić    2:08,697


ukupno 1. + 2. vožnja

1    Saša Radola    3:58,772
2    Valter Nežić    4:04,116
3    Lucio Stolli    4:07,365
4    Muhamedali Maksuti    4:10,631
5    Branko Krstulović    4:12,024
6    Zvonko Brkljačić    4:13,570
7    Siniša Krainc    4:16,656
8    Goran Sertić    4:17,972
9    Kristian Marinić    4:19,802
10    Viliam Prodan    4:20,304

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments