Pljusak donio pobjedu Saši Radoli


Vremenski uvjeti na stazi od Rapca prema Labinu u drugoj vožnji nisu se popravili, naprotiv, pravi pljusak odlučio je uplesti se u drugu vožnju, što je unijelo pravi kaos u rezultate i donijelo neočekivanog pobjednika. Odabir guma za današnju drugu vožnju prve brdske utrke nove sezone Prvenstva Hrvatske uvelike je podsjećao na situacije u kojima čelnici WRC momčadi donose odluke o gumama za nastup na brzinskim ispitima Monte Carlo Rallyja. Riskirati (gotovo) sve i krenuti na stazu na gumama za suho, igrati oprezno i krenuti na intermedijama ili ići ziheraški i uz ipak dodatni rizik odabrati kišne gume? Ono što je naposlijetku prevagnulo bio je termin starta pojedinih vozača. Jedan dio uspio je stazom projuriti u normalnim "suhim" uvjetima, no zatim je nastupio prolom oblaka i svi su favoriti borbu za pobjedu zamijenili borbom za opstanak. U takvim uvjetima do prve pobjede u ukupnom poretku jedne od utrka domaćeg brdskog prvenstva stigao je mladi Saša Radola. Ukoliko sponzorima "zataji" činjenicu da je kiša pripomogla u osvajanju pobjede možda uspije izvući koju kunu više za nabavku još konkurentnijeg automobila. :-)Obzirom da je kiša uplela svoje skliske prste u drugu utrku nismo uspjeli dobiti pravu sliku odnosa snaga među favoritima za pobjede u ukupnom poretku, kao i u klasama. Vremenski su uvjeti jedan od čimbenika s kojim vozači brdskih utrka uvijek moraju računati, a nije isključeno da će ovakvih rulet-utrka tijekom sezone biti još. Kako su pojedini vozači odradili svoj nastup u dvije zahtjevne vožnje možete pogledati u rezultatima na linku ispod teksta. Naposlijetku, nadamo se kako će barem poneka utrka u sezoni proteći uz ujednačene uvjete na stazi za sve vozače, kako bismo vidjeli tko je u sezoni 2008. zaista najbolji "brdaš".

U klasama utrka u Rapcu završila je sljedećim poretkom. U klasi N1 u konkurenciji dvojice vozača prvo mjesto pripalo je Darku Ladavcu ispred Kristijana Korace. Klasa N2 pripala je Luciju Stolliju ispred Viliama Prodana na drugom te Tonija Delbianca na trećem mjestu. U "srednjem" N-u (klasa N3) najbrži je bio Saša Radola, drugo mjesto osvojio je Muhamedali Maksuti, a treće Goran Sertić. Samo 9 desetinki brži od jedinog konkurenta u klasi N4 bio je Željko Kelečić, a njegov se klupski kolega Dario Ljubičić morao zadovoljiti drugim mjestom.

Klasa H13 pripala je Donaldu Milokanoviću ispred Daniela Šarića i Davida Pelicara. Pobjedu u klasi H14 osvojio je Nenad Draganić, drugi je bio veteran Mario Delmoro, a treći Renato Jaketić. Dejan Kopajtić upisao je pobjedu u klasi H15 ispred Denisa Saviča i Denisa Niševića. U H16 najbrži je bio Kristian Marinić ispred Cvetka Jaketiča i Mladena Šekoranje. Zdenko cutvarić, Miro Jus i Dejan Dimitrijević podijelili su prve tri pozicije u klasi H17 dok su u najsnažnijoj klasi skupine H najbolji bili Zvonko Brkljačić, Siniša Krainc i Boris Durlen.

U skupini A, klasi 6 pobjedu u Rapcu ostvario je Miroslav Ujdenica, drugo mjesto pripalo je Anti Alduku, a treće Manuelu Kodelji. Pozicije u klasi A7 razdijelili su Nikola Dobrila na prvom, Alfio Štoković na drugom te Toni Novak na trećem mjestu. Vedran Drndić bio je najbrži vozač u klasi A8 ispred Denisa Močiboba dok je treće mjesto osvojio Matija Čelhar. Usamljen u klasi ST11 i dalje je Branko Krstulović. U klasi E19 jedine dvije pozicije osvojili su Branimir Radić i Igor Gauš. Klase 21 i 22 pripale su vozačima koji su na utrci sudjelovali s bivšim kup automobilima. U klasi 21 su tako nastupili automobili nekadašnjeg Felicia kupa, a pobjedu je ostvario Dario Šamec ispred Roberta Rauša i Tomislava Gredičaka. Klasa 22 sastoji se od automobila prošle godine okončanog Fabia kupa. Pobjedu među "fabijama" izborio je Robin Malinarić, drugo mjesto pripalo je Filipu Valjanu, a treće Nikoli Rožiću.

Napomena: svi rezultati su zasad još uvijek neslužbeni.


REZULTATI (1. + 2. vožnja)

2. vožnja

1    Saša Radola    2:01,093
2    Lucio Stolli    2:04,014
3    Muhamedali Maksuti    2:06,317
4    Viliam Prodan    2:08,244
5    Goran Sertić    2:08,697


ukupno 1. + 2. vožnja

1    Saša Radola    3:58,772
2    Valter Nežić    4:04,116
3    Lucio Stolli    4:07,365
4    Muhamedali Maksuti    4:10,631
5    Branko Krstulović    4:12,024
6    Zvonko Brkljačić    4:13,570
7    Siniša Krainc    4:16,656
8    Goran Sertić    4:17,972
9    Kristian Marinić    4:19,802
10    Viliam Prodan    4:20,304

You have no rights to post comments