Ala uvjerljiv na Učki, DOPUNJENO
I u drugoj vožnji do očekivane je pobjede stigao Riccardo Ala, koji je i u zbroju dviju vožnji zauzeo prvo mjesto ispred Franje Kunčera. Gotovo 9 sekundi je u skupnim rezultatima bilo i više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu, premda iskreno Ala danas nije imao prave konkurencije. Jednako siguran u nastupu bio je i Branko Krstulović u kategoriji I kojemu je put do pobjede u dobroj mjeri olakšao Boris Durlen odustajanjem. Durlen je naime još u prvoj vožnji imao problema s mjenjačem, koji je "zacvikao" u trećoj brzini, a do početka druge vožnje mehaničari nisu uspjeli zamijeniti mjenjač i Boris nije niti startao na drugu vožnju. Drugo mjesto u kategoriji I zauzeo je Robert Bradarić, a treće Siniša Krainc.

U kategoriji 2 većih nedoumica nije bilo, sve je razriješeno uvjerljivom pobjedom Ale ispred Kunčera i Rajka Vlaha dok je četvrto mjesto, ujedno i posljednje u ovoj malobrojnoj kategoriji, pripalo Branimiru Radiću. Kunčer, Vlah i Radić ujedno su i razdijelili pozicije u skupini E, klasi 19. U skupini E1, klasi 23 najbolji je u kvartetu Golfova bio Kristijan Marinić ispred Mladena Sigurnjaka i Sanjina Soldatića. Samo dvojica vozača nastupila su u skupini N, klasi 1; prvo mjesto pripalo je Kristijanu Koraci ispred veterana Darka Ladavca. U N2 klasi slavio je Viliam Prodan ispred Tonija Delbianca i Tomislava Muhvića. Saša Radola bio je najbolji u klasi N3, a ujedno je zauzeo i treće mjesto ukupnog poretka u skupini N. Drugo mjesto u N3 pripalo je Tomislavu Šepiću, a treće Muhamedaliju Maksutiju. Klasu N4 zastupala su na cilju tek trojica vozača, Igor Cossetto, Željko Kelečić te Tomislav Mikulić. Naposlijetku, u klasi N5 pobjeda je pripala Valteru Nežiću, ujedno i najboljem u skupini N.

Manuel Kodelja, Ivo Ivančević i Miroslav Ujdenica podijelili su najbolje tri pozicije u klasi 6, skupini A. U istoj skupini i klasi 7 pobjedu je odnio Nikola Dobrila ispred Alfija Stokovića te Marina Petrića. Ivan Černeha bio je najbrži u klasi A8 ispred Emuanuela Mogorovića i Borisa Štrklja. Naposlijetku, usamljen u klasi ST11 u kojoj je nekada nastupao i Branko Krstulović našao se Robert Bradarić, ujedno i pobjednik u skupini A+ST.

U skupini H, klasi 13 u konkurenciji koju su uglavnom činili Zastavini automobili pobijedio je Donald Milokanović ispred Vilija Buršića i Daniela Šarića. Mario Delmoro, Sergio Mišćenić i Nenad Draganić zauzeli su pobjedničke pozicije u klasi H14 dok su klasu H15 plasmanom na tri najbolje pozicije obilježili Dejan Kopajtić, Lino Pauletić te Denis Nišević. Branko Krstulović je bez konkurencije sam nastupao u klasi H16 dok je u H17 pobjeda otišla u ruke Dejana Dimitrijevića. Drugo mjesto pripalo je Petru Fableu, a treće Zoranu Graboviću. U nazivno najsnažnijoj klasi skupine H, klasi 18, najbolju poziciju na cilju zauzeo je Siniša Krainc ispred Dujka Grčića i Igora Krište. U ukupnom poretku skupina E1+H+GT najbolji je bio Krstulović, drugo mjesto pripalo je Kraincu, a treće Mariniću.

Naposlijetku, spomenimo i klase 21 i 22 u kojima nastupaju bivši automobili hrvatskih kup natjecanja. U klasi 21 (bivši Felicia kup) rezultate su ubilježila tek dvojica, Dario Šamec i Tomislav Gredičak. Klasa 22, koju čine automobili bivšeg Fabia kupa, bila je nešto brojnija, pobjedu je izborio Filip Valjan ispred Nikole Rožića te Robina Malinarića.

Na Učki su svoj nastup imali i sudionici prvenstva povijesnih automobila. U kategoriji sportskih vozila, klasi C2 nastupili su Mihael Alič i Matej Gracin koji su i završili ovim redoslijedom. U klasi C1 jedini je nastupio Želimir Popović. U kategoriji turističkih vozila rezultate je ubilježilo šest vozača. Prvo mjesto pripalo je Elvisu Kljunu ispred Leopolda Ilinića i Josipa Mušanovića. Pored spomenutih u kategoriji turističkih vozila nastupili su i Renzo Jurić, Žilijen Udović i Leo Ilinič.

UKUPNI REZULTATI

You have no rights to post comments