27. Buzetski dani – INA 2008


Na konferenciji za novinare predstavljeno je ovogodišnje izdanje Europskog prvenstva brdskih auto utrka "27. Buzetski dani – INA 2008", koje se od 19. do 21. rujna održavaju u Buzetu. Manifestacija koja se već gotovo tri desetljeća održava u sjevernoj Istri, istaknuli su na konferenciji Branko Jordanić, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza te Damir Rupena, predsjednik Organizacijskog odbora utrke, izborila je svojom kvalitetom status najveće hrvatske automobilističke manifestacije, a već godinama bilježi rekordne posjete, što je najbolja promocija hrvatskoga autosporta."Buzetski dani - INA 2008" i ove je godine posljednja od 12 utrka Europskog prvenstva na brdskim stazama, a na adresu organizatora dosad je pristiglo više od 180 prijava vozača iz 12 europskih zemalja. Uz najbolje automobiliste Hrvatske i Europe, buzetska utrka i ove će godine ugostiti natjecatelje povijesnih vozila koja se također boduju za Prvenstvo Europe. Rupena je dodao da iako su u većini konkurencija poredci poznati uoči posljednjeg natjecanja, Buzet je i ove godine uspio privući samu kremu europskog brdskog automobilizma, na čelu s europskim prvakom Lionelom Regalom. 

Ikona hrvatskog brdskog automobilizma, Splićanin Branko Krstulović, na konferenciji je najavio kraj svoje bogate karijere. Ukoliko mu ove sezone pođe za rukom osvojiti naslov državnog prvaka i pobijediti u Buzetu, biti će to njegova posljednja prava natjecateljska utrka u karijeri, a uz tko zna koji državni naslov pripasti će mu i dijamantna kaciga, najveće dostignuće koje može postići automobilist u domaćem prvenstvu."Bilo bi mi drago da buzetsku utrku završim pobjedom iako će konkurencija i ove godine biti vrlo jaka. Uz Bradarića s kojim se borim cijele sezone dolazi i Niko Pulić s novim automobilom i biti će vrlo neizvjesno. No, Buzet me nikad nije iznevjerio i pamtim ga samo po pobjedama i lijepim uspomenama. Već sam na početku sezone najavljivao kako će ovo biti moja posljednja natjecateljska godina ukoliko uspijem osvojiti dijamantnu kacigu. Ne mogu reći da se nakon toga više neću vraćati na staze, no od iduće godine nastupati ću samo za svoj gušt bez jurnjave za bodovima", kazao je Krstulović.

Član organizacijskog odbora utrke Valmer Brenko naglasio je kako se i ove godine posebna pažnja posvećuje sigurnosti vozača i posjetitelja, pa je tako uz buzetsku stazu postavljeno dodatnih 250 metara novih dvostrukih ograda, a određeni dijelovi staze nanovo su asfaltirani. Kako bi se gledateljima olakšalo praćenje cijelog natjecanja duž cijele dionice staze od pet kilometara postavljen je razglas.

You have no rights to post comments