Krstulović pobijedio na kišnom Sljemenu

Objavljeno u: 14/09/2008 - 21:39 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Nakon brojnih izlijetanja koja su produžila predviđenu satnicu gotovo do noćnih sati pobjedom Branka Krstulovića završena je brdska utrka na obroncima Zagrebačke Gore. Krstulović je na stazi koja je bila manje zahtjevna nego u prvom laufu uspio "skinuti" svoje vrijeme iz prve vožnje za oko 6 sekundi, a put do pobjede olakšao mu je Dejan Dimitrijević, koji se nakon odličnog nastupa u prvoj vožnji u drugoj malo "preračunao". Automobil je udario u ogradu, pa iako je Dejan uspio nastaviti vožnju izgubljene su sekunde i šansa za plasman u vrh poretka. Drugo mjesto na Sljemenu pripalo je Robertu Bradariću, a treće Kristianu Mariniću. Unatoč teškim uvjetima na stazi, hladnom i kišnom vremenu težih izlijetanja na sreću nije bilo, ako izuzmemo uobičajena kroviranja i izlijetanja sa staze u kojima štetu pretrpe samo automobili.Krstulović je osim u ukupnome poretku bio najbolji i u kategoriji 1, koja je danas u potpunosti dominirala na Sljemenu te u zajedničkoj diviziji skupina H, E1 i GT. Drugo mjesto u toj "diviziji" pripalo je Mariniću, a treće Sebastianu Čeparu. Robert Bradarić još je jednom bio uvjerljiv među vozačima skupina A i ST; drugo mjesto osvojio je Ivan Černeha, a treće Nikola Dobrila.

Među "formulama", koje su na Sljemenu bile uvelike hendikepirane kišnim uvjetima na stazi, najbolje se snašao Igor Gauš (klasa 19) osvojivši prvo mjesto u kategoriji II te 5. mjesto u ukupnom poretku. Drugi među bolidima bio je Riccardo Ala (klasa 20) s osvojenim 17. mjestom u generalki dok je treći u kategoriji II bio Branimir Raić s plasmanom na 22. mjesto ukupnog poretka.

Naposlijetku, spomenimo i vozače u tzv. kup klasama u kojima nastupaju automobili iz nekadašnjih kup natjecanja u Hrvatskoj. U klasi 21, koju čine kup izvedbe Škode Felicije najbolji je bio Dario Šamec ispred Zorana Hižaka i Marka Šnidaršića. U klasi 22 ('stare' Škode Fabije kup) Goran Rajčić bio je najbrži ujedno se plasiravši na 44. mjesto ukupnog poretka. Druga dvojica najbržih Fabijaša bili su Robin Malinarić na 51. te Nikola Rožić na 52. mjestu.

Prema zasad još uvijek neslužbenim rezultatima utrku na Sljemenu završilo je 67 vozačica i vozača što je zaista velik broj obzirom na uvjete na stazi te višegodišnje izbivanje ove utrke iz kalendara naših "brdaša".


NESLUŽBENI REZULTATI UTRKE (AK Delta)


Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments