126 fotki za oproštaj od sezoneUtrkom u Skradinu završila je još jedna sezona natjecanja na brdskim stazama, a iz bogate foto zalihe izdvojili smo i objavili više od 120 fotografija. Pored fotografija uskoro ćemo objaviti i video zapise završne utrke brdskog prvenstva. U međuvremenu, uživajte u fotografijama iz Skradina!
 FOTO GALERIJA 1
FOTO GALERIJA 2
   

U grupi N/SP konačni su rezultati sljedeći: pobjeda je pripala Viliamu Prodanu ispred Tomislava Muhvića i Gorana Sertića. U skupnom bodovanju skupina A i ST pobjedu je izborio Robert Bradarić, Ivan Černeha dohvatio je drugo, a Nikola Dobrila treće mjesto. Skupine H, E1 i GT također se boduju zajedno; Branko Krstulović bio je najbrži s 13,2 sekundi boljim rezultatom u odnosu na Dejana Dimitrijevića na drugom te Kristiana Marinića na trećem mjestu. U klasi 19 (C, CN, C3, D, E) usamljen je bio Rajko Vlah, a jednako "napučena" bila je i klasa 23 (E1, GT) u kojoj je jedini s rezultatom utrku završio Kristian Marinić. U klasi 21 (Felicia) utrku su završila petorica vozača; Marku Šnidaršiću pripala je pobjeda, drugo mjesto osvojio je Boris Belamarić, a treće Jure Gašperov. Četvorica vozača sudjelovala su utrci klase 22 (Fabia), više nego uvjerljivu pobjedu ubilježio je Goran Rajčić ispred Nikole Rožića i Stipe Todorovića.

Po klasama utrka u Skradinu završila je sljedećim poretkom. U klasi N1 s tek 1 desetinkom prednosi utrku je na prvom mjestu završio Kristijan Koraca, drugo mjesto je s prosječno 0,04 km/h sporijom vožnjom osvojio Darko Ladavac, a treće Alen Kapusta. Tomislav Muhvić sa 7,6 sekundi boljim rezultatom pobijedio je u klasi N2 u kojoj se na drugom mjestu našao Alfio Štoković, a na trećem Marko Čoza.

Viliam Prodan bio je uvjerljivo najbrži u klasi N3, u kojoj je s 13,2 sekunde nadmašio Gorana Sertića dok je Martin Mustapić zakasnio dodatnih 1,7 sekundi za Sertićem. Željko Kelečić i Igor Cossetto podijelili su pozicije u klasi N4. Zanimljivo i neizvjesno bilo je u klasi A6 u kojoj su nastupila tri sada već bivša kup Pola; Robert Nikpalj stigao je do pobjede u klasi s 9 desetinki boljim rezultatom od Miroslava Ujdenice u Swiftu dok je treći bio Ante Alduk. Nikola Dobrila samovao je u klasi A7, u A8 Ivan Černeha je s 12,3 sekunde prednosti ispred Denisa Močiboba pobijedio, a jedini preostali koji je upisao rezultat u ovoj klasi je Milan Brozinić. Jedini natjecatelj u klasi A9 bio je Tomislav Tuk.

U skupini H po klasama utrka je završila pobjedom Daniela Šarića u klasi H13 u kojoj je drugo mjesto osvojio Marijo Barović, a treće Denis Sandalj. Nenad Draganić, Sergio Miščenić i Mario Delmoro podijelili su tri najbolja mjesta u H14. Sa 7,9 sekundi prednosti pobjedu u klasi H15 izborio je Sebastian Čepar, slijedi Lino Pauletić na drugom te Denis Nišević na trećem mjestu klase. Bez realne konkurencije Branko Krstulović pokorio je klasu H16 u kojoj je u vremešnom Kadettu drugo mjesto pripalo Maru Franiću, a treće Jurici Majiću. Jednako uvjerljiv u klasi H17 bio je Dejan Dimitrijević kojemu Zoran Grabović i Ivica Radić također nisu predstavljali ravnopravnu konkurenciju. Igor Krišto u klasi H18 iskoristio je odustajanje Borisa Durlena, koji nije startao na drugu vožnju.

Spomenimo i konkurenciju povijesnih vozila. U klasi turističkih vozila prvo mjesto ostvario je Elvis Kljun ispred Leopolda Ilinića i Marija Kolara. Matej Gracin i Zlatko Brozović podijelili su pozicije u klasi sportskih vozila, kategoriji 2.


You have no rights to post comments