Brdaši zakuhali u Rapcu

Objavljeno u: 19/04/2009 - 19:14 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Prva vožnja protekla je u kišnim uvjetima i spornih situacija nije bilo, ali u drugoj vožnji, koja se razvukla zbog nekoliko prekida, staza se osušila i započela je drama. Kako doznajemo u vrijeme pisanja ovog teksta službeni rezultati neće biti doneseni još barem nekoliko sati. U drugom laufu, nakon izlijetanja Viliama Prodana u 13. zavoju (izlijetanje je snimljeno i objavit ćemo ga tijekom večeri) dogodio se prvi kraći prekid, uslijedio je nastavak utrke do trenutka kada je Lancia Dujka Grčića ispustila dušu, a s njom i solidnu količinu ulja, duž staze. Ulja je bilo toliko da se posipavanje i osposobljavanje staze razvuklo dovoljno dugo da se, uz pomoć sunca koje se probilo kroz oblake, staza počela sušiti.U tim trenucima na startu se nalazio Boris Durlen, koji je bio spreman nastaviti utrku, no tada putem radio veze stiže obavijest da je s cilja upućen zahtjev vozača za ponavljanjem vožnje jer je u istoj bodovnoj skupini došlo do promjene uvjeta na stazi. Direktor utrke Mato Šebalj izdao je uputu da se sa cilja prema startu upute svi vozači grupe H kako bi se njihov nastup ponovio zajedno s vozačima skupine E koji su čekali na startu. Do tada sve je bilo "normalno", no tada s cilja stiže neobična "obavijest"; svi vozači skupine H odbili su vratiti se na start. Svi osim Siniše Krainca. Direktor utrke nekoliko puta izdaje uputu vozačima da slijede uputu i krenu prema startu, no "H-ovci" i dalje odbijaju. U međuvremenu, prema startu se spustio Siniša Krainc i nakon nekog vremena utrka je nastavljena.

Drama, međutim, nije bila ni približno završena. Ipak, ovdje moramo napomenuti da sve ostale informacije dobivamo iz "rekla kazala" izvora jer je "parc ferme" i dalje na snazi, a žiri je u punom zamahu. Jedna od tih "navodnih" informacija je i da je Boris Durlen uložio protest na Krainca, da je direktor utrke isključio cijelu skupinu H koja je odbila poslušati njegov nalog te da je navodni razlog tog odbijanja bila bojazan da će, budu li ponovili vožnju s kišnim gumama na suhoj stazi potrošiti gume.

I tako je nova sezona započela "velikim praskom", a tko će iz istog izaći kao zvijezda, a tko kao crna rupa doznat ćemo, nadamo se, večeras. U međuvremenu čekamo vozače i njihov povratak u boksove uz nadu da vike, svađe, prepiranja i fizičkih obračuna neće biti.
Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments