106 prijava za drugo brdo sezone

Objavljeno u: 21/05/2009 - 16:39 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Nakon kontroverzne prve utrke Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, održane u Rapcu, brdaši će ovog vikenda krenuti put Dalmacije i u najavljenim tropskim vrućinama odraditi drugu utrku sezone na stazi Malačka. Staza je ukupne dužine 5200 metara i tehnički je prilično zahtjevna i brza. Start je na 220 metara nadmorske visine, a cilj nedaleko vrha "planine" na 465 metara nad morem.Potpomognuta vozačima iz susjedne Bosne i Hercegovine, za čiji se Šampionat utrka boduje, lista prijava narasla je na 106 imena. Pored spomenutog Šampionata BiH utrka će se bodovati za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, Međunarodno prvenstvo Hrvatske za povijesne automobile te Regionalno prvenstvo Hrvatske za regiju jug. Prva ovogodišnja utrka, održana u kišom okupanom Rapcu donijela je i prve nesuglasice, svađe i repove koji se, kako doznajemo, još uvijek vuku. Vozači skupine H, koji su odlukom direktora utrke u Rapcu, isključeni iz rezultata druge vožnje nisu uspjeli izboriti poništenje isključenja pri HAKS-u. To je, pak, izazvalo bunt među vozačima skupine H, koji su, u zasad nepoznatom broju, zaprijetili bojkotom utrke na Malački.

U cijeloj je priči nešto sasvim sigurno. U Dalmaciji ovog vikenda teško možemo očekivati kišu, pa će barem s te strane interesi svih vozača, njihovih sponzora, financijera, mehaničara, organizatora, saveza, direktora, komisije, žirija, gledatelja, pobunjenih studenata, itd., biti zaštićeni od atmoserilija. Osim ako jarko dalmatinsko sunce ne pregrije neke ionako prirodno pregrijavanju sklone glave.


PRAVILNIK NATJECANJA

LISTA PRIJAVA

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments