106 prijava za drugo brdo sezone

Objavljeno u: 21/05/2009 - 16:39 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Nakon kontroverzne prve utrke Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, održane u Rapcu, brdaši će ovog vikenda krenuti put Dalmacije i u najavljenim tropskim vrućinama odraditi drugu utrku sezone na stazi Malačka. Staza je ukupne dužine 5200 metara i tehnički je prilično zahtjevna i brza. Start je na 220 metara nadmorske visine, a cilj nedaleko vrha "planine" na 465 metara nad morem.Potpomognuta vozačima iz susjedne Bosne i Hercegovine, za čiji se Šampionat utrka boduje, lista prijava narasla je na 106 imena. Pored spomenutog Šampionata BiH utrka će se bodovati za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, Međunarodno prvenstvo Hrvatske za povijesne automobile te Regionalno prvenstvo Hrvatske za regiju jug. Prva ovogodišnja utrka, održana u kišom okupanom Rapcu donijela je i prve nesuglasice, svađe i repove koji se, kako doznajemo, još uvijek vuku. Vozači skupine H, koji su odlukom direktora utrke u Rapcu, isključeni iz rezultata druge vožnje nisu uspjeli izboriti poništenje isključenja pri HAKS-u. To je, pak, izazvalo bunt među vozačima skupine H, koji su, u zasad nepoznatom broju, zaprijetili bojkotom utrke na Malački.

U cijeloj je priči nešto sasvim sigurno. U Dalmaciji ovog vikenda teško možemo očekivati kišu, pa će barem s te strane interesi svih vozača, njihovih sponzora, financijera, mehaničara, organizatora, saveza, direktora, komisije, žirija, gledatelja, pobunjenih studenata, itd., biti zaštićeni od atmoserilija. Osim ako jarko dalmatinsko sunce ne pregrije neke ionako prirodno pregrijavanju sklone glave.


PRAVILNIK NATJECANJA

LISTA PRIJAVA

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments