Sertić uspješno u Češkoj

Objavljeno u: 04/06/2009 - 18:15 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Na poznatoj brdskoj utrci Ustecka održanoj prošlog vikenda u Češkoj hrvatski vozač Goran Sertić ostvario je vrlo dobre rezultate u konkurenciji CEZ-a. Sertić je u vrlo teškim uvjetima tijekom subote i nedjelje u utrci koja se osim za CEZ bodovala i za International Hill Climb Challenge, FIA European Cup te Historic Challenge došao do 3. mjesta u skupini A te 2. mjesta u klasi u subotu, 30. svibnja dok je u nedjelju u skupini zauzeo 4. mjesto, a klasi A do 2000 ccm upisao je pobjedu. Navedeni rezultati odnose se na ukupni poredak, detaljnije o rezultatima po klasama i konkurencijama potražite ovdje.

Goran Sertić
Vrijeme je bilo užasno; kiša, hladno, magla... Čak je bilo službeno upozorenje o magli između zavoja 12. i 18., jer se na tim mjestima nije vidjelo dalje od 10 metara. Staza je zapravo super, veoma me podsjeća na zagrebačku stranu Sljemena, samo što je dosta šira i puno je kvalitetniji asfalt. Da nije bilo kiše, bilo bi super tamo voziti. Organizacija je bila na zavidnoj razini, jedina zamjerka je što premali broj ljudi zna strani jezik, tako da je bilo komplikacija u sporazumijevanju i dobivanju potrebnih informacija.


foto: dovrchu.cz

Iznenađen sam bio odazivom gledatelja, te njihovim entuzijazmom. Po kiši i hladnoći se skupilo više gledatelja nego u bilo kojoj utrci PH. Veoma sam zadovoljan uspjehom pogotovo na takvim uvjetima vožnje koji su zaista bili teški. U grupi je bilo nemoguće napraviti bolji rezultat jer Mitsubishi EVO 8 i Subaru Impreza su jednostavno nedostižni. Izvan Hrvatske ove godine namjeravam voziti CEZ i IHCC, još nismo sigurni na koje toćno utrke idemo, vidjet ćemo kako ćemo u kojem prvenstvu stajat s bodovima, pa prema tome ćemo odlučit. Ali za sad prvenstveni interes je CEZ, jer tamo držim drugo mjesto grupe A.

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments