Sertić uspješno u Češkoj

Objavljeno u: 04/06/2009 - 18:15 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Na poznatoj brdskoj utrci Ustecka održanoj prošlog vikenda u Češkoj hrvatski vozač Goran Sertić ostvario je vrlo dobre rezultate u konkurenciji CEZ-a. Sertić je u vrlo teškim uvjetima tijekom subote i nedjelje u utrci koja se osim za CEZ bodovala i za International Hill Climb Challenge, FIA European Cup te Historic Challenge došao do 3. mjesta u skupini A te 2. mjesta u klasi u subotu, 30. svibnja dok je u nedjelju u skupini zauzeo 4. mjesto, a klasi A do 2000 ccm upisao je pobjedu. Navedeni rezultati odnose se na ukupni poredak, detaljnije o rezultatima po klasama i konkurencijama potražite ovdje.

Goran Sertić
Vrijeme je bilo užasno; kiša, hladno, magla... Čak je bilo službeno upozorenje o magli između zavoja 12. i 18., jer se na tim mjestima nije vidjelo dalje od 10 metara. Staza je zapravo super, veoma me podsjeća na zagrebačku stranu Sljemena, samo što je dosta šira i puno je kvalitetniji asfalt. Da nije bilo kiše, bilo bi super tamo voziti. Organizacija je bila na zavidnoj razini, jedina zamjerka je što premali broj ljudi zna strani jezik, tako da je bilo komplikacija u sporazumijevanju i dobivanju potrebnih informacija.


foto: dovrchu.cz

Iznenađen sam bio odazivom gledatelja, te njihovim entuzijazmom. Po kiši i hladnoći se skupilo više gledatelja nego u bilo kojoj utrci PH. Veoma sam zadovoljan uspjehom pogotovo na takvim uvjetima vožnje koji su zaista bili teški. U grupi je bilo nemoguće napraviti bolji rezultat jer Mitsubishi EVO 8 i Subaru Impreza su jednostavno nedostižni. Izvan Hrvatske ove godine namjeravam voziti CEZ i IHCC, još nismo sigurni na koje toćno utrke idemo, vidjet ćemo kako ćemo u kojem prvenstvu stajat s bodovima, pa prema tome ćemo odlučit. Ali za sad prvenstveni interes je CEZ, jer tamo držim drugo mjesto grupe A.

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments