171 prijava za Buzet

Objavljeno u: 17/09/2009 - 12:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Ovog vikenda u Buzetu će se održati tradicionalna brdska utrka, najznačajnije i najmasovnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, što potvrđuje i lista prijava na kojoj se našlo čak 171 ime. Nakon više-manje uspješno odrađene utrke prošlog vikenda na Sljemenu, brdaši kreću put Buzeta na dobro poznatu stazu Buzet – Peničići dužine 5.001 metar gdje će ih dočekati tradicionalno gostoljubivi domaćini i fenomenalna publika. Nakon prošlogodišnje bakljade u čast Branka Krstulovića, ne sumnjamo da će i ove godine brojni fanovi prirediti specijalno iznenađenje za svoje ljubimce.Osim za Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama, utrka u Buzetu boduje se i za Prvenstvo Europe, zatim Prvenstvo Europe za povijesna vozila, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske za povijesna vozila te nakon desetgodišnje stanke ovog će vikenda nastupiti i vozači Prvenstva te Kupa Slovenije. Za 28. izdanje Buzetskih dana prijavio se 171 vozač iz devet europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Češka, Švicarska, Mađarska i Francuska). Europsko prvenstvo se u Buzetu održava od 2003. godine, a Buzetski dani su zadnja, dvanaesta, utrka u europskom kalendaru.

Iako je europski prvak već poznat, Simone Faggioli, u Buzetu će se odlučiti kome će pripasti srebrno postolje. Borbu vode Talijan Fausto Bormolini i Mađar Laszlo Szasz. Kako je ovo sedma od ukupno devet utrka za PH, neizvjesnost je velika i kod domaćih vozača, a za tron se bore Solinjanin Robert Bradarić i Zagrepčanin Boris Durlen. Organizator očekuje 15-ak tisuća posjetitelja i stoga je za publiku osigurao autobuse koji će razvoziti gledatelje duž cijele staze. Cijena ulaznice stoji 40 kuna i vrijedi za oba dva dana (subota i nedjelja).U petak navečer, u šatoru na Mašimovoj škuji održat će se "Noć automobilista" uz DJ party, go-go plesačice i erotic show. Subota je rezervirana za "Noć Favorit piva". Nastupat će Mediteraneo band i Koktelsi, dok će u nedjelju goste zabavljati Provin band. Za sve dane ulaz je besplatan.

Lista prijava - PDF

Satnica 28. Buzetskih dana:

Subota, 19. rujna 2009.
10.00 - 13.00  - I trening
14.00 - 17.00  - II trening

Nedjelja, 20. rujna 2009.
09.00 - 12.30  - I vožnja
13.30 - 16.00  - II vožnja
18.00 – svečana dodjela nagrada

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments