Jurišić uspješan na treninzima

U popodnevnim satima, dok se istarskim bzincima privodi kraju jurnjava Croatia rallyja, završili su treninzi brdske trke Verzegnis – Sella Chianzutan koja se boduje za Prvenstvo Italije, Austrije, CEZ-a, IHC i EHC kupa u konkurenciji modernih i povijesnih automobila.

Verifikaciju i tehnički obavilo je 208 vozača. Vrlo impresivan broj, a mnogima kod nas nezamisliv. Naše boje zastupa samo Mario Jurišić iz RI autosporta, koji je posao obavio uspješno ostvarivši 4. vrijeme u klasi i 95. u generalnom poretku. Da ima prostora za napredak pokazuje podatak da je drugi trening vozio više od 7 sekundi brže od prvoga.

Naš drugi predstavnik Zlatko Brozović nažalost ostao je kod kuće shrvan jakom prehladom i visokom temperaturom noć prije polaska. Na stazi dužine 5640 metara najbolje vrijeme 2:36.58 postavio je Michele Camarlinghi sa Osellom FA30. Nažalost, izostao je dolazak vladara europskih staza, Simonea Faggiolia sa istim autom.

Današnji treninzi prošli su po suhom vremenu, no tradicionalno promjenjivo vrijeme te često mokra staza, uz impresivnu startnu listu, garantiraju pravi spektakl. Zato nakon Croatia rallyja, nedjelju provedimo u obližnjim Alpama. Utrke počinju u nedjelju u 9.30.
Start je sa mosta u mjestu Verzegnis.

Više informacija potražite na http://www.verzegnis.net/it/

Rezultati treninga u klasi E1-1600
1. Egidio Pisano    D    VW GOLF Spees    3.11.42
2. Helmut Maier    D    VW GOLF Spees    3.14.27
3. Luca Gaefani    I    C2            3.21.26
4. Mario Jurišić    HR    Citroen AX        3.31.33

You have no rights to post comments