Naši uspješni na 'Gorjancima'

Objavljeno u: 25/06/2012 - 10:15 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Nadomak Novog Mesta u susjednoj Sloveniji ovog se vikenda, od 22. do 24. lipnja, održala tradicionalna međunarodna brdska auto utrka „GHD Petrol Gorjanci 2012.“. Utrka se bodovala za FIA brdsko prvenstvo Historic vozila (HHC), prvenstvo CEZ Historic, FIA Europski pokal (EEC), FIA međunarodni Challenge IHCC, Otvoreno državno prvenstvo Slovenije i Pokal AŠ 2005.

Na stazi dugoj 4.300 metara vozile su se tri vožnje. U sve tri vožnje najbrži je bio Čeh Vaclav Janick s bolidom Lola B02/50 s vremenom 05:19,20. Borbu za drugo mjesto vodili su Marjan Smrdelj (Lola F3000) i Dan Michl (Opel Michl 2.8) Prvu vožnju dobio je Michl no Smrdelj je u međusobnom dvoboju slavio u drugoj i trećoj te na kraju završio kao drugoplasirani sa zaostatkom od 8,83 sekundi za Janickom.

Od naših predstavnika, Laszlo Szas (AK Dubrovnik racing) s Dallarom WL3 završio je kao petoplasirani u ukupnom poretku. U zadnjoj vožnji ostvario je 4. mjesto, no ukupno bolje od 5. mjesta nije išlo.Zlatko Brozović (AKK Zanatlija) s Opel Asconom B2.0  bio je najbrži u sve tri vožnje te je na kraju odnio pobjedu u kategoriji 3 povijesnih vozila s vremenom 07:12,38 i s prednošću od 11.23 sekundi pred drugoplasiranim Petrom Dlouhyem (Škoda 130 RS) i 11,58 sekundi pred trećeplasiranim Jaroslavom Baranekom (Ferrari 308 GT4 Dino).Treći naš predstavnik Mario Jurišić (AK RI Autosport) u Citroen AX osvojio je svoje prve Europske bodove. S vremenom 06:38,36 osvojio je osmo mjesto u skupini E1 u kojoj je pobijedio ukupno trećeplasirani Dan Michl.

Tekst i foto: Siniša Pšeničnik

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments