Službena najava brdske utrke Učka 2012

Objavljeno u: 01/07/2012 - 02:24 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!

Već desetljećima atraktivna i privlačna, Brdska utrka 'Učka 2012.', ove godine održat će se u nedjelju, 8. srpnja 2012. godine u organizaciji Auto kluba Opatija motorsport i AK Rijeka.

- Cjelokupna manifestacija počinje u subotu, 7. srpnja, (igralište Tumpići – u samom centru Veprinca) kada je u 17 sati na rasporedu tehnički pregled i verifikacija dokumenta. Start prvog treninga zakazan je za nedjelju, 8. srpnja u 9 sati, dok je drugi trening na rasporedu dva sata kasnije. Svečano otvaranje natjecanja predviđeno je za 13,45 sati, dok prva vožnja starta točno u 14 sati, kazao je Igor Puž iz AK Opatija motorsport. 

U svrhu promocije i popularizacije auto sporta organizatori ovogodišnje utrke Učka 2012. odlučili su uvesti jedan novitet. Naime, radi povećanja posada kao i same atraktivnosti navedenog natjecanja te bolje atmosfere na utrkama organizator Brdske utrke Učka 2012. ove godine po prvi puta organizirat će Rally cup Učka.

-Ovim putem napominjemo da svi natjecatelji koji se budu bodovali u Rally cupu, moraju nastupati u klasama kojim pripadaju za prvenstvo Hrvatske u brdskim auto utrkama te će se njihovi rezultati za Rally cup izvlačit iz PH. Detalji za vozače te tehnički detalji za vozila (gume, sigurnosna oprema…) bit će propisani uskoro u biltenu, no osnovni uvjet je da auto bude identičan kao za nastup na rallyu. Kako sada slijedi za relijaše pauza od četiri mjeseca, nadamo se da će ova ideja naići na njihovu podršku te da će prvi tjedan mjeseca srpnja iskoristiti za zabavu i trening na Učki, dodao je Igor Puž iz AK Opatija motorsport. 

Od najzvučnijih imena, do sada prijavljenih natjecatelja, moramo istaknuti prijavu višestrukog pobjednika i rekordera Učke Nike Puliće, prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske u grupi N - Igora Vičevića, zatim Sinišu Krainca, Roberta Bradarića, Deana Dimitrijevića te mnogih drugih vrhunskih vozača iz RH. 

Pokrovitelji utrke su Grad Opatija i Primorsko-goranska županija, organizatori Auto kluba Opatija motorsport i AK Rijeka, ulaz je besplatan, a sve informacije su dostupne na službenim Internet stranicama www.brdskautrka-ucka.com

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments