Jurišiću pregršt europskih bodova

Objavljeno u: 30/07/2012 - 00:05 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Mario Jurišić u potpunosti opravdava odluku da izađe iz granica naše zemlje. Njegov prvi od dva uzastopna vikenda u Njemačkoj, donio je pregšt iskustva i zadovoljstva dobrim rezultatom.

Najvažnije je to da je Mario uknjižio pregršt europskih bodova u EHCC prvenstvu, osvojivši 5. mjesto u grupi E1. Nedostatak iskustva odnio mu je još bolji rezultat. Po vremenskim uvjetima kad bi primjerenije bilo nastupati sa trkaćim čamcem, prvi puta vozio je na kišnim gumama, što mu je odnijelo dragocjene sekunde. Dojam je bio sve bolji kako se staza sušila, ali na kraju mu je nedostajala velika sekunda za puno jačim Renault Cliom. No neophodno iskustvo stiče kompletna ekipa, čija je oprema bila primjerenija za ribolov, nego za mehaničarenje na auto utrci.

Podsjetimo da je zbog količine vode koja se sručila na stazu, bio otkazan treći trening. Ukupni pobjednik je Vaclav Janik  Lola B02/50 sa vremenom 07:37:128, drugoplasirani Otakar Kramsky  Reynard K12 zaostao je 10,558 sekundi, a trećeplasirani Norbert Brenner  Opel Vectra V8 DTM  još 5,575 sekundi. Pobjednik grupe E1 naš stari poznanik Dan Michl plasirao se na 5. mjesto ukupnog poretka.Mario je izborio 54. mjesto generalke od 92 vozača koji su završili utrku. Nastavak stjecanja iskustva uz vjerujemo uspješno sakupljanje bodova na programu je već slijedeći vikend u sada obližnjem Osnabrucku. Poželimo cijeloj ekipi puno uspjeha i sunca da ih ugrije i osuši.

Tekst, foto: Zlatko Brozović, AŠ Remetinec

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments