Jurišiću pregršt europskih bodova

Mario Jurišić u potpunosti opravdava odluku da izađe iz granica naše zemlje. Njegov prvi od dva uzastopna vikenda u Njemačkoj, donio je pregšt iskustva i zadovoljstva dobrim rezultatom.

Najvažnije je to da je Mario uknjižio pregršt europskih bodova u EHCC prvenstvu, osvojivši 5. mjesto u grupi E1. Nedostatak iskustva odnio mu je još bolji rezultat. Po vremenskim uvjetima kad bi primjerenije bilo nastupati sa trkaćim čamcem, prvi puta vozio je na kišnim gumama, što mu je odnijelo dragocjene sekunde. Dojam je bio sve bolji kako se staza sušila, ali na kraju mu je nedostajala velika sekunda za puno jačim Renault Cliom. No neophodno iskustvo stiče kompletna ekipa, čija je oprema bila primjerenija za ribolov, nego za mehaničarenje na auto utrci.

Podsjetimo da je zbog količine vode koja se sručila na stazu, bio otkazan treći trening. Ukupni pobjednik je Vaclav Janik  Lola B02/50 sa vremenom 07:37:128, drugoplasirani Otakar Kramsky  Reynard K12 zaostao je 10,558 sekundi, a trećeplasirani Norbert Brenner  Opel Vectra V8 DTM  još 5,575 sekundi. Pobjednik grupe E1 naš stari poznanik Dan Michl plasirao se na 5. mjesto ukupnog poretka.Mario je izborio 54. mjesto generalke od 92 vozača koji su završili utrku. Nastavak stjecanja iskustva uz vjerujemo uspješno sakupljanje bodova na programu je već slijedeći vikend u sada obližnjem Osnabrucku. Poželimo cijeloj ekipi puno uspjeha i sunca da ih ugrije i osuši.

Tekst, foto: Zlatko Brozović, AŠ Remetinec

You have no rights to post comments