Jurišiću pregršt europskih bodova

Objavljeno u: 30/07/2012 - 00:05 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Mario Jurišić u potpunosti opravdava odluku da izađe iz granica naše zemlje. Njegov prvi od dva uzastopna vikenda u Njemačkoj, donio je pregšt iskustva i zadovoljstva dobrim rezultatom.

Najvažnije je to da je Mario uknjižio pregršt europskih bodova u EHCC prvenstvu, osvojivši 5. mjesto u grupi E1. Nedostatak iskustva odnio mu je još bolji rezultat. Po vremenskim uvjetima kad bi primjerenije bilo nastupati sa trkaćim čamcem, prvi puta vozio je na kišnim gumama, što mu je odnijelo dragocjene sekunde. Dojam je bio sve bolji kako se staza sušila, ali na kraju mu je nedostajala velika sekunda za puno jačim Renault Cliom. No neophodno iskustvo stiče kompletna ekipa, čija je oprema bila primjerenija za ribolov, nego za mehaničarenje na auto utrci.

Podsjetimo da je zbog količine vode koja se sručila na stazu, bio otkazan treći trening. Ukupni pobjednik je Vaclav Janik  Lola B02/50 sa vremenom 07:37:128, drugoplasirani Otakar Kramsky  Reynard K12 zaostao je 10,558 sekundi, a trećeplasirani Norbert Brenner  Opel Vectra V8 DTM  još 5,575 sekundi. Pobjednik grupe E1 naš stari poznanik Dan Michl plasirao se na 5. mjesto ukupnog poretka.Mario je izborio 54. mjesto generalke od 92 vozača koji su završili utrku. Nastavak stjecanja iskustva uz vjerujemo uspješno sakupljanje bodova na programu je već slijedeći vikend u sada obližnjem Osnabrucku. Poželimo cijeloj ekipi puno uspjeha i sunca da ih ugrije i osuši.

Tekst, foto: Zlatko Brozović, AŠ Remetinec

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments