Veliki uspjeh Jurišića

Objavljeno u: 09/08/2012 - 13:30 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Početkom sezone, točnije na drugoj trci u Gorjancima, prvi put sam razgovarao sa Mariom. Njegova razmišljanja bila su izuzetno skromna. Mario je želio izaći u Europu, svjestan da procjenu svojih mogućnosti može napraviti samo u mnogo jačoj konkurenciji, na stazama koje ne poznaje, sa vozačima čije automobile vidi po prvi put, a vozačke kvalitete svojih suparnika ocjenjuje tek nakon prvih treninga.

To je osnovna razlika između nastupanja na nacionalnom Prvenstvu, gdje konkurenciji uglavnom znaš JMBG, pa nepoznanice ne postoje i nastupa u Europi. Tamo nisu moguće kalkulacije, nego je potrebno iskazati sve sposobnosti vozača, auta i tima. Zato je Mariov uspjeh još veći. U Gorjancima mi je rekao kako bi bio presretan da se do kraja godine uspije plasirati na FIA Hill Climb Cup. Uvjet za to je osvojiti bodove na najmanje 3 trke Prvenstva. A to nije lako, jer bodovi se dodjeljuju samo u generalnom plasmanu grupe E1, a on vozi slabašni AX sa 1600 ccm.

Do danas Mario je nastupio na 4 trke. Cilj je ispunjen. Mario je osvojio bodove na 3 trke. Ne samo to. Mario trenutno zauzima 6. mjesto u prvenstvu sa osvojenim 21. bodom. Protekla 2 vikenda, cijela ekipa pamtit će zauvijek. Jer u toj konkurenciji osvojiti jedno 5. i jedno 4. mjesto ravno je pobjedi. A i vremenski uvjeti su im omogućili sticanje iskustve u plivanju po asvaltu, valjanju u blatu i prženju na suncu. Isprobali su na tim trkama sve. Stekli više iskustva nego za barem dvije sezone nacionalnog prvenstva. Izvrsnim se pokazao cijeli projekt, koji je u potpunosti realiziran u Rijeci, točnije u Autocentru Marinići.Auto je sklapan od gole školjke, iskustvo i znanje cijele ekipe koja je sastavljena od vodećih riječkih znalaca ovog sporta, pokazalo se kao dobitna kombinacija. A i njihovo ukupno vozačko iskustvo moramo respektirati. Zato poželimo mu uspješan nastavak sezone. Već ovaj vikend smješe mu se novi bodovi u Lučinama, pored Vrhnike u Sloveniji. Slijedeći vikend ekipa putuje na Taru pored Bajine Bašte u Srbiji. Umjesto na plaži, Mario sa svojim timom, ljeto će provest u kombinezonima. Kupat će se i oni, ali u svom znoju.

Do sada se isplatilo, cilj je postignut, a sada treba prionuti na osvajanje bonusa. Ne zaboravimo da je Mario zbog nastupa na nedjeljnoj trci propustio rođenje sina! Na trci je bio brz, ali na brzincu povratka je zakasnio. Ili je mali Jurišić odlučio da odmah bude najbrži i sve ugodno iznenadi! ČESTITKE MAMI I TATI!

Rezultate možete pogledati na slijedećoj poveznici:
http://www.msc-osnabrueck.com/bergrennen/Ergebnislisten/2012/OS2012_FIA_EHCC_%28Cup%29.pdf

Tekst, foto: Zlatko Brozović, AŠ Remetinec

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments