GHD Ilirska Bistrica za vikend

Objavljeno u: 24/08/2012 - 09:05 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Sutra kreće brdsko brzinska utrka Ilirska Bistrica, bodovno natjecanje za Prvenstvo Europe modernih i povjesnih vozila, kao i za Državna prvenstva Austrije i Slovenije. Lista prijava koja je stigla do 142 vozila, od čega 28 formula i prototipova, te 27 historica, uobičajeno obećava zanimljivi automobilistički vikend. Stazu dugu 5010 metara, prosječnog uspona od 5,07%, izuzetno brzu sa središnjim tehničkim dijelom od 3 serpentine, vozači moraju proći po 2 puta u subotu tijekom treninga, koji započinju u 11 sati i u nedjelju tijekom utrke, koja započinje u 10 sati.

Hrvatske boje predstavljat će opet 3 vozača. Redoslijedom brzine i snage automobile, najistaknutiji naš predstavnik je Siniša Krajnc, Riječanin na privremenom radu u AKK Šibenik. Aktualni i vjerojatno ovogodišnji Državni prvak odmjerit će svoje snage u međunarodnoj konkurenciji. Nakon Austrije, drugi je to Sinišin odlazak u apsolutnu konkurenciju, i prilika za sticanje novih iskustava i napredak u domaćem prvenstvu. Slijedeća naša perjanica je Tomislav Muhvić član AKK Petar Klepac iz Čabra, koji se ove godine udomaćio na europskim stazama. Rezultat toga je i Tomislavov vidljivi napredak u formi. Otklonjeni su mnogi nedostaci na vozilu, a očigledan je i vozački napredak. Jer od, početkom godine prosječnih nastupa, na posljednjoj trci u Lučinama, izgubio je prvo mjesto od starog lisca europskih staza Slovaka Jurene za samo 0,8 sekundi.

Na kraju u konkurenciji Historica nastupit će Zlatko Brozović član AKK Zanatlija iz Zagreba. Ovo mu je tek drugi ovogodišnji nastup na Prvenstvu Europe, no kako sad slijedi niz europskih utrka, nakon uspješne CEZ sezone, Brozović se nada ulasku među prvih 5 na kraju godine. Ilirska Bistrica je samo 40-tak kilometara udaljena od Rijeke. Idealno mjesto za gledatelje, blizina, pregledna staza, bogat program. Zato pozivamo sve da nakon subotnjeg vikenda na Grobniku, potegnu u obližnju Sloveniju.

Više informacija možete dobiti na www.rally-saturnus.si
Listu prijava pogledajte na http://www.rally-saturnus.si/si/960/Oglasna_deska.aspx

Zlatko Brozović - Broz

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments