GHD Ilirska Bistrica za vikend

Objavljeno u: 24/08/2012 - 09:05 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Sutra kreće brdsko brzinska utrka Ilirska Bistrica, bodovno natjecanje za Prvenstvo Europe modernih i povjesnih vozila, kao i za Državna prvenstva Austrije i Slovenije. Lista prijava koja je stigla do 142 vozila, od čega 28 formula i prototipova, te 27 historica, uobičajeno obećava zanimljivi automobilistički vikend. Stazu dugu 5010 metara, prosječnog uspona od 5,07%, izuzetno brzu sa središnjim tehničkim dijelom od 3 serpentine, vozači moraju proći po 2 puta u subotu tijekom treninga, koji započinju u 11 sati i u nedjelju tijekom utrke, koja započinje u 10 sati.

Hrvatske boje predstavljat će opet 3 vozača. Redoslijedom brzine i snage automobile, najistaknutiji naš predstavnik je Siniša Krajnc, Riječanin na privremenom radu u AKK Šibenik. Aktualni i vjerojatno ovogodišnji Državni prvak odmjerit će svoje snage u međunarodnoj konkurenciji. Nakon Austrije, drugi je to Sinišin odlazak u apsolutnu konkurenciju, i prilika za sticanje novih iskustava i napredak u domaćem prvenstvu. Slijedeća naša perjanica je Tomislav Muhvić član AKK Petar Klepac iz Čabra, koji se ove godine udomaćio na europskim stazama. Rezultat toga je i Tomislavov vidljivi napredak u formi. Otklonjeni su mnogi nedostaci na vozilu, a očigledan je i vozački napredak. Jer od, početkom godine prosječnih nastupa, na posljednjoj trci u Lučinama, izgubio je prvo mjesto od starog lisca europskih staza Slovaka Jurene za samo 0,8 sekundi.

Na kraju u konkurenciji Historica nastupit će Zlatko Brozović član AKK Zanatlija iz Zagreba. Ovo mu je tek drugi ovogodišnji nastup na Prvenstvu Europe, no kako sad slijedi niz europskih utrka, nakon uspješne CEZ sezone, Brozović se nada ulasku među prvih 5 na kraju godine. Ilirska Bistrica je samo 40-tak kilometara udaljena od Rijeke. Idealno mjesto za gledatelje, blizina, pregledna staza, bogat program. Zato pozivamo sve da nakon subotnjeg vikenda na Grobniku, potegnu u obližnju Sloveniju.

Više informacija možete dobiti na www.rally-saturnus.si
Listu prijava pogledajte na http://www.rally-saturnus.si/si/960/Oglasna_deska.aspx

Zlatko Brozović - Broz

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments