St.Urban – najava

Objavljeno u: 31/08/2012 - 10:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Kraj kolovoza, početak rujna. Hrvatska automobilistička sezona se zahuktava. Brdom na Sljemenu počinje drugi dio. Ljetni praznici koji tradicionalno kod nas traju predugo su gotovi. U isto vrijeme europska scena ključa. Na programu ovog vikenda je brdsko CEZ prvenstvo modernih i povjesnih automobila. Domaćin je St. Urban nekoliko kilometara sjeverno od Klagenfurta u Austriji.

Na stazi dugoj 2805 metara prosječnog uspona od čak 17%, koju treba preći 3 puta na treningu i 3 puta na trci, prijavljeno je 115 vozača iz 8 europskih država. Od tog broja čak 35 automobila je u konkurenciji Historica. Trka se boduje i za Prvenstva Austrije i Slovenije. Klubovi članice HAKS-a imaju dva predstavnika. Boje Dubrovnik racinga branit će Mađar Lazslo Szazs koji je ponovo u listu prijava upisan sa oznakom HUN. On će sa svojom formulom 3000 Reynard u borbu za pobjedu u generalnom plasmanu trke i poretka u CEZ prvenstvu najjačih automobila. Želim mu od srca da u tome uspije, jer živo me zanima čiju bi tada čuo himnu!U konkurenciji povjesničara, boje AKK Zanatlije i Hrvatske branit će Zlatko Brozović. Nastupit će sa Opel Asconom B 2.0 u III. Kategoriji u kojoj trenutno zauzima 2. mjesto. Prvo je praktično nadohvatljivo, no treba obratiti pažnju na opasnost sa 3. i 4. mjesta, jer prednost od 7 odnosno 10 bodova nije velika. Meteorolozi najavljuju kišno vrijeme i u Austriji i u Hrvatskoj. Zato poželimo svim brdašima puno uspjeha i mirno more!

Zlatko Brozović - Broz

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments