St.Urban – najava

Objavljeno u: 31/08/2012 - 10:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Kraj kolovoza, početak rujna. Hrvatska automobilistička sezona se zahuktava. Brdom na Sljemenu počinje drugi dio. Ljetni praznici koji tradicionalno kod nas traju predugo su gotovi. U isto vrijeme europska scena ključa. Na programu ovog vikenda je brdsko CEZ prvenstvo modernih i povjesnih automobila. Domaćin je St. Urban nekoliko kilometara sjeverno od Klagenfurta u Austriji.

Na stazi dugoj 2805 metara prosječnog uspona od čak 17%, koju treba preći 3 puta na treningu i 3 puta na trci, prijavljeno je 115 vozača iz 8 europskih država. Od tog broja čak 35 automobila je u konkurenciji Historica. Trka se boduje i za Prvenstva Austrije i Slovenije. Klubovi članice HAKS-a imaju dva predstavnika. Boje Dubrovnik racinga branit će Mađar Lazslo Szazs koji je ponovo u listu prijava upisan sa oznakom HUN. On će sa svojom formulom 3000 Reynard u borbu za pobjedu u generalnom plasmanu trke i poretka u CEZ prvenstvu najjačih automobila. Želim mu od srca da u tome uspije, jer živo me zanima čiju bi tada čuo himnu!U konkurenciji povjesničara, boje AKK Zanatlije i Hrvatske branit će Zlatko Brozović. Nastupit će sa Opel Asconom B 2.0 u III. Kategoriji u kojoj trenutno zauzima 2. mjesto. Prvo je praktično nadohvatljivo, no treba obratiti pažnju na opasnost sa 3. i 4. mjesta, jer prednost od 7 odnosno 10 bodova nije velika. Meteorolozi najavljuju kišno vrijeme i u Austriji i u Hrvatskoj. Zato poželimo svim brdašima puno uspjeha i mirno more!

Zlatko Brozović - Broz

Aktualnosti

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

03.03.2018. - Rally

Snježni 7. INA Rally Kumrovec 2018. otvorio novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu

Sada već tradicionalno Rally Kumrovec otvorio je novu sezonu Prvenstva Hrvatske u rallyu.

You have no rights to post comments