Sljemensko brdo iz pera organizatora foto: Andrea Vujević / FB

Sljemensko brdo iz pera organizatora

Objavljeno u: 04/09/2012 - 08:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Za vozače brdskih utrka završili su godišnji odmori, a kako je protekla prva utrka nakon ljetne stanke saznajte iz priopćenja organizatora AK Delta Zagreb.

1. i 2. rujna održana je 19. po redu Nagrada Stubičkih toplica. Za organizaciju su se i ove godine pobrinuli AK Delta Zagreb, AK Stubaki i Općina Stubičke Toplice. Snage je odmjerilo 65 natjecatelja na stazi dugoj čak 5510 m poznatoj po svojoj težini i zahtjevnosti. Ovogodišnja utrka bodovala se za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske (MRPH), Prvenstvo Republike Hrvatske na brdskim stazama (PH), Brdsko prvenstvo povijesnih vozila (BPPA) te Prvenstvo Sjeverna liga (PSL).

U subotu su održani verifikacija i tehnički pregled, a treninzi su započeli u nedjelju u 09:00 sati. Najbolje vrijeme imao je Đani Varljen iz AKK Šibenik, koji je nakon cilja neočekivano izletio sa staze i tako ispao iz borbe za naslov. Sama utrka započela je oko 13.00, a sudionike su, nakon mokre staze za vrijeme treninga, posebno razveselili povoljniji vremenski uvjeti. Goran Sertić iz AK Fridge Racing izjavio je da se staza relativno posušila te da su uvjeti puno bolji nego na treninzima. Usprkos problemima s gumama, zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

Razloga za zadovoljstvo ima i Maro Slade (AK Dubrovnik Racing), koji je nakon prve vožnje bio 6. U nastavak utrke ulazi pun optimizma te je pohvalio organizaciju. U novom automobilu odlično se snašao njegov klupski kolega Damir Mašić, koji je nakon prve vožnje bio 4. Treće mjesto nakon prve vožnje pripalo je Tomislavu Muhviću, koji ima iskustva sa sljemenskim utrkama. Drugo mjesto 1. vožnje osvojio je Dejan Dimitrijević iz AK Dubrava, a najbolje vrijeme ostvario je Siniša Krainc (AKK Šibenik). Do cilja je došao za 2 minute i 55 sekundi.

Utrku nisu nastavili Stjepo Manenica (AK Dubrovnik Racing), Nenad Draganić i Alex i Andrea Vencl iz AK Pula-Rovinj, Filip Tolić iz AK Rally-Baba i Franjo Kunčer (AKK Šibenik). Uzbuđenja nije nedostajalo niti u drugoj vožnji, u kojoj se posebno iskazao Siniša Krainc koji je od glavnog konkurenta Dejana Dimitrijevića bio brži oko 4 sekunde.

Ukupni poredak po prvenstvima:
MRPH: 1. Siniša Krainc, 2. Dejan Dimitrijević, 3. Tomislav Muhvić
PH: 1. Siniša Krainc, 2. Dejan Dimitrijević, 3. Tomislav Muhvić
PSL: 1. Dejan Dimitrijević , 2. Jurica Majić , 3. Goran Sertić

Više informacija na http://www.vola-racing.com/msportspro/akdelta/

Aktualnosti

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

23.11.2017. - Rally

Spektakl 8. Rally Showa Santa Domenica je spreman!

Već je svima znano da je ovogodišnje izdanje RSSD-a organizatorima zadalo puno muke. Osim prvog Shakedown-a u povijesti Rally Showa Santa Domenica, izdavanja prvog Vodiča za gledatelje, muke koje su ispale sve samo ne slatke...

8. Rally Show Santa Domenica, najava

24.10.2017. - Rally

8. Rally Show Santa Domenica, najava

Ove godine imamo pregršt novosti i iznenađenja, čime potvrđujemo predan rad od trenutka kada smo Beppa Harracha prošle godine proglasili najboljim na makadamu četvrtu godinu za redom!

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

24.05.2017. - WRC / IRC

Mikkelsen ponovo u tvorničkoj momčadi

Norveški vozač Andreas Mikkelsen na predstojećem rallyju svjetskog prvenstva na Sardiniji nastupit će ponovo kao član jedne od tvorničkih momčadi u prvenstvu. Mikkelsen će na sredozemnom otoku zamijeniti Citroënovog ovogodišnjeg "tvorničara" Stephanea Lefebvrea u, zasad...

You have no rights to post comments