Sljemensko brdo iz pera organizatora foto: Andrea Vujević / FB

Sljemensko brdo iz pera organizatora

Objavljeno u: 04/09/2012 - 08:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Za vozače brdskih utrka završili su godišnji odmori, a kako je protekla prva utrka nakon ljetne stanke saznajte iz priopćenja organizatora AK Delta Zagreb.

1. i 2. rujna održana je 19. po redu Nagrada Stubičkih toplica. Za organizaciju su se i ove godine pobrinuli AK Delta Zagreb, AK Stubaki i Općina Stubičke Toplice. Snage je odmjerilo 65 natjecatelja na stazi dugoj čak 5510 m poznatoj po svojoj težini i zahtjevnosti. Ovogodišnja utrka bodovala se za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske (MRPH), Prvenstvo Republike Hrvatske na brdskim stazama (PH), Brdsko prvenstvo povijesnih vozila (BPPA) te Prvenstvo Sjeverna liga (PSL).

U subotu su održani verifikacija i tehnički pregled, a treninzi su započeli u nedjelju u 09:00 sati. Najbolje vrijeme imao je Đani Varljen iz AKK Šibenik, koji je nakon cilja neočekivano izletio sa staze i tako ispao iz borbe za naslov. Sama utrka započela je oko 13.00, a sudionike su, nakon mokre staze za vrijeme treninga, posebno razveselili povoljniji vremenski uvjeti. Goran Sertić iz AK Fridge Racing izjavio je da se staza relativno posušila te da su uvjeti puno bolji nego na treninzima. Usprkos problemima s gumama, zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

Razloga za zadovoljstvo ima i Maro Slade (AK Dubrovnik Racing), koji je nakon prve vožnje bio 6. U nastavak utrke ulazi pun optimizma te je pohvalio organizaciju. U novom automobilu odlično se snašao njegov klupski kolega Damir Mašić, koji je nakon prve vožnje bio 4. Treće mjesto nakon prve vožnje pripalo je Tomislavu Muhviću, koji ima iskustva sa sljemenskim utrkama. Drugo mjesto 1. vožnje osvojio je Dejan Dimitrijević iz AK Dubrava, a najbolje vrijeme ostvario je Siniša Krainc (AKK Šibenik). Do cilja je došao za 2 minute i 55 sekundi.

Utrku nisu nastavili Stjepo Manenica (AK Dubrovnik Racing), Nenad Draganić i Alex i Andrea Vencl iz AK Pula-Rovinj, Filip Tolić iz AK Rally-Baba i Franjo Kunčer (AKK Šibenik). Uzbuđenja nije nedostajalo niti u drugoj vožnji, u kojoj se posebno iskazao Siniša Krainc koji je od glavnog konkurenta Dejana Dimitrijevića bio brži oko 4 sekunde.

Ukupni poredak po prvenstvima:
MRPH: 1. Siniša Krainc, 2. Dejan Dimitrijević, 3. Tomislav Muhvić
PH: 1. Siniša Krainc, 2. Dejan Dimitrijević, 3. Tomislav Muhvić
PSL: 1. Dejan Dimitrijević , 2. Jurica Majić , 3. Goran Sertić

Više informacija na http://www.vola-racing.com/msportspro/akdelta/

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments