Ususret Buzetskim danima

Buzetski dani su najstarija brdska auto utrka u Hrvatskoj. Ove godine slave desetu godinu otkako su uvršteni u kalendar Europe. Prijavljeno je 185 vozača. Među njima je 21 formula. Riječ je o zadnjoj, jedanaestoj utrci u kalendaru Europe i osmoj u Prvenstvu Hrvatske. Utrka se boduje za prvenstvo Europe, Hrvatske, Slovenije, povijesnih vozila i Auto i karting lige Zapad.

Što se PE tiče, titulu pobjednika kategorije II (formula) već je osigurao aktualni prvak, Talijan Simone Faggioli, prošlogodišnji pobjednik Buzetskih dana i rekorder buzetske staze (2.12,209). U Buzet dolazi, kaže, da se oduži publici koja mu je priredila veličanstven doček. Prijavu je poslao i Dušan Borković iz Srbije koji je također osigurao titulu prvaka Europe, ali u kategoriji sportskih vozila. Zanimljivo je da od prvoplasiranih 10 u PE kategorija I prijavu je poslalo njih 9, a od prvih 10 u kategoriji II za buzetsku se utrku prijavilo njih  osam.

Slična je situacija i u PH. Od prvoplasiranih deset u kategoriji I dolazi njih 9. Među njima je i vodeći Siniša Krainc. U Buzet stiže i Mate Rimac, vozač s najbržim elektro automobilom na svijetu potvrđenim od krovne automobilističke federacije FIA-e. Po prvi puta na startu će se naći i helikopter, koji će po promotivnim cijenama omogućiti pogled utrke iz zraka. Od ostalih popratnih sadržaja izdvajamo: simulator vožnje i mini kamere za apliciranje na vozila i praćenje utrke iz zraka.

Buzetski dani počinju 14. rujna tehničkim prijemom i verifikacijom vozila te koncertom Alena Vitasovića u večernjim satima. U subotu, 15. rujna u 10 sati starta prvi, a u 14 drugi trening. Za zabavni dio programa u subotu navečer zadužena je Lidija Bačić. Nedjelja je rezervirana za dvije službene vožnje. Prva je na rasporedu u 9, a druga u 13:30 sati. Proglašenje je predviđeno za 18 sati.

Cijena ulaznice za 31. Buzetske dane je 40 kuna i vrijedi za oba dva dana. Ulaz na koncerte je besplatan.

You have no rights to post comments