Faggioliju najbolje vrijeme na oba treninga

Objavljeno u: 16/09/2012 - 08:00 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Prošlogodišnji pobjednik i rekorder buzetske staze Talijan Simone Faggioli ponovno je pokazao da je na brdu od Mosta od Peničića najbrži. U Oselli FA 30 ostvario je najbolje vrijeme treninga Europskog prvenstva brdskih auto utrka 31. Buzetski dani. Iza seobe je ostavio sunarodnjaka Fausta Bormolinija (+7,754, Reynard K02) i Čeha Otakara Kramskog (Reynard K12).

- Nakon prošlogodišnjeg rekorda i odlične atmosfere vrlo rado sam se vratio u Buzet. Publika i organizator su me odlično primili. Rekord će ove godine biti teško srušiti; rekao je Faggioli koji je titulu prvaka Europe već osigurao unatoč sutrašnjem rezultatu.

Na deseto mjesto ukupnog poretka i prvo kategorije II Prvenstva Hrvatske zasjeo je hrvatski vozač Niko Pulić. On je Buzet odvozio u iznajmljenoj formuli Lola F 3000. U kategoriji sportskih vozila Prvenstva Europe pobjedu je odnio hrvatski vozač, mladi Riječanin Siniša Krainc u Ford Escortu. Zanimljivo je da iako vozi sportsko vozilo za Pulićem zaostaje samo sedam sekundi. Drugo najbolje vrijeme iste kategorije je imao Dejan Dimitrijević (AK Dubrava, VW Golf), a treće Slovenac Rado Raspet (Cerkno Racing, Mitsubishi Lancer EVO VIII).

Srpski vozač Dušan Borković, ovogodišnji pobjednik Prvenstva Europe u kategoiji sportskih vozila trening je odradio s 26 najboljim vremenom.
- Atmosfera je u Buzetu najluđa. Razlog je to zašto sam se i vratio. Organizacija je također na visokom nivou. Mogu reći da je buzetska utrka, uz onu u Španjolskoj i Portugalu, najbolja u Prvenstvu Europe. Ovdje se od mene očekuje puno, možda i previše. Ja jesam brz, ali imam homologirano vozilo. Bilo bi nerealno za očekivati da ću dobiti vozila sa 600 konjskih snaga. Tu su Bubnić, Krainc, Prek i mnogi drugi. Tome unatoč, dat ću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat. Zadovoljit ću se pobjedom u grupi N i grupi A, rekao je Borković.

Inače, na startu se jučer našao 171 vozač. Među njima je bilo i 19 formulaša, što je rekord na Buzetskim danima i po broju natjecatelja i po broju bolida. Publika je mogla uživati u više od 360 atraktivnih prolazaka. Repriza, ali s puno više adrenalina slijedi danas kada su na rasporedu dvije službene vožnje. Prva starta u 9, a druga u 13.30 sati. Svečano otvaranje predviđeno je u 13:13, a proglašenje u 18 sati.

Rezultate možete pratiti na ovom linku.

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments