Jubilarna Nagrada Stubičkih toplica

Jubilarna Nagrada Stubičkih toplica

Brdska auto utrka “ Nagrada Stubičkih toplica ” jedno je od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama te privlači značajan interes medija, sponzora i publike, a ove godine slavi svoj 20. rođendan.

Kao i prijašnjih godina organizatori su prionuli organizaciji i pripremama nekoliko mjeseci unaprijed s namjerom da ove godine samo natjecanje bude na što višem nivou. Raznovrsnost staze, zahtjevnost zavoja i uspona te sveukupna atraktivnost će i ove godine predstaviti izazov brojnim natjecateljima.

Unatoč teškim prilikama u kojima se razvijalo ovo natjecanje, ono već duži niz godina zauzima vodeće mjesto u Hrvatskoj zbog popularnosti kako kod natjecatelja tako i publike, čime je steklo ugled u domaćim i međunarodnim sportskim krugovima. Dvadeseto izdanje ovog natjecanja koje se organizira pod nazivom “20. Nagrada Stubičkih toplica” novi je izazov organizatorima i svima onima koji će sudjelovati u provedbi same manifestacije 31.08. i 01.09.2013. godine na Sljemenskoj cesti od Pile prema Hunjki na kojoj će tradicionalno biti parkiralište vozača prije spuštanja između treninga i utrka. Novost ove godine je da se natjecanje održava dva dana pri čemu se prvi dan, u subotu. voze treninzi; plaćeni i službeni.

U nedjelju je tradicionalna utrka za koju organizatori vjeruju da će biti iznimno dobro posjećena te da će i privući više natjecatelja nego prijašnjih godina.

Ranija uspješna organizacija ove priredbe i novo uređena staza opravdavaju optimizam organizatora te potiču njihov konačni cilj dobivanja najvišeg međunarodnog statusa - natjecanja za prvenstvo Europe.

Autosport.hr