Treninzi najavili napetu borbu za postolje Prvaka Hrvatske

Objavljeno u: 31/08/2013 - 19:45 Napisao/la Objavljeno u Brdske utrke Komentari Komentiraj!
Konkurenti za naslov prvaka Hrvatske u brdskim utrkama Istvan Kavecz i Robert Bradarić na službenim treninzima Nagrade Stubičkih Toplica pokazali su da će utrka za naslov biti neizvjesna. Istvan Kavecz imao je najbolje vrijeme 1. treninga, a Robert Bradarić 2. treninga.

Tomić Bojan na 1. treningu bio je 9., ali je svoje vrijeme popravio u 2. treningu i popeo se na 3. mjesto sa vrlo malom razlikom za drugoplasiranim. Jurišić Mario bio je zaustavljen na 1. treningu, ali je na 2. treningu pokazao da konkurira vodećima zauzevši 4. mjesto. I Dimitrijević Dejan je pokazao da 23. rezultat iz 1. treninga je samo mali nedostatak koncentracije jer se već u sljedećem treningu plasirao na 5. poziciju.

Borbenost koju su vozači pokazali na treningu najavljuje izuzetno atraktivnu utrku na Sljemenu. Nakon odvoženog 1. treninga vozači su s nama podijelili svoje dojmove i očekivanja od Sljemenske utrke kao i očekivanja o plasmanu u Prvenstvu.

Dario Šamec brani boje Zagorja i veseli se ovom događaju koji su zagorski vozači dugo čekali. Vozači su sretni što je ove godine utrka 2 dana dok je prijašnjih nekoliko godina bila samo 1 dan i Dario vjeruje da će uz ovo vrijeme privući jako puno gledatelja. Njegovi navijači su spremni i pripremaju veliku feštu, a dodatno su zadovoljni time da je ove godine organiziran i razglas do zavoja broj 3. To je još jedan napredak i smatra da se svake godine za Sljemensku utrku treba napraviti još više i konkurirati drugim atraktivnim brdskim utrkama.

Bojan Tomić, trenutno treći u Prvenstvu Hrvatske sa samo jednim bodom manje od Roberta Bradarića na drugom mjestu, 1. službeni trening završio je na 9. mjestu, ali vjeruje da može napraviti još više i da će biti za petama svojoj konkurenciji. Najvažniji mu je plasman u njegovoj klasi gdje očekuje da će osvojiti 1. mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Osim toga u ovoj sezoni vjeruje da će biti pobjednik u grupi, a u generalnom poretku nada se što boljem plasmanu.

Saša Černeka i Hrvoje Čikor bore se za prvu poziciju u grupi. Saša vjeruje da, bez obzira što je staza jako zahtjevna, može pobijediti u svojoj grupi. Hrvoje Čikor nije bio zadovoljan nakon 1. treninga jer je staza dosta skliska, ali za početak se nada pobjedi u svojoj klasi gdje ima jaku konkurenciju. Obzirom da mu konfiguracija staze odgovara nada se i pobjedi u svojoj grupi.

Miroslav Herceg trenutno je vodeći u svojoj klasi i očekuje prvo mjesto u svojoj klasi na Nagradi Stubičkih Toplica kako bi osigurao poziciju do kraja Prvenstva. Očekuje borbu na ovoj utrci i nada se da će osvojiti dovoljno bodova da dođe do trećeg mjesta u svojoj grupi u Prvenstvu Hrvatske.

Nakon nekoliko utrka na rallyju, Juraj Puškar vratio se i na brdske staze. Nagrada Stubičkih Toplica idealna je za vježbanje, zahtjevna je i Juraj vjeruje da će sutra popraviti svoje vrijeme. Brdske utrke će nastaviti voziti do kraja sezone jer vjeruje da u svojoj klasi može osvojiti dosta bodova.

REZULTATI TRENINGA:

Aktualnosti

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

22.04.2018. - Ostalo

Rok Turk osvojio 8. Rally Vipavska dolina 2018.

Prvi rally Slovenskog prvenstva 8. Rally Vipavska Dolina koji se vozio u okolici Vipave i Ajdovščine osvojili su trenutni državni prvaci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 R5). Prošle godine imali su samo jedno...

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

16.04.2018. - Ostalo

8. Rally Vipavska dolina 2018. za početak sezone u Sloveniji

Napokon je došlo vrijeme i za početak nove rally sezone u Sloveniji. Prvi na redu je 8. Rally Vipavska dolina, koji se vozi u Vipavskoj dolini, a početak i kraj rallya su u Ajdovščini od...

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

11.04.2018. - Ostalo

U Austriji održan 42. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2018.

Niki Mayr-Melnhof bio je najbrži na svim brzinskim ispitima 42. WeinbergHolz Lavanttal Rallyu, te se zasluženo popeo na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Drugo mjesto osvojio je Grössing Gerwald, dok je treću poziciju zauzeo Aigner Gerhard.

You have no rights to post comments