"Nagrada Grada Čabra" ovog vikenda, u rukama novih organizatora

U nepunih 50 dana zaključene su sveobuhvatne pripreme za četvrtu ovosezonsku bodovnu utrku Prvenstva Republike Hrvatske na brdskim stazama. U trenucima kada je dosadašnji organizator odustao, posla se prihvatila skupina entuzijasta u mladom goranskom Auto karting klubu Petar Klepac iz Malog Luga i sa zadovoljstvom najavljuju „Nagradu Grada Čabra“ što će se u subotu 12. i nedjelju 13.srpnja pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Čabra održavati na zasigurno najzahtjevnijoj domaćoj brdskoj stazi.

Usprkos neznatnom oštećenju kolnika, na jednom malom dijelu staze, uslijed jake ledene goranske zime i uobičajenog slijeganja tla, pet kilometara dionice od Smrečja do Tršća pripremljeno je vrhunski.

Nastup je prijavilo 49 vozača iz 20 hrvatskih klubova, a najbrojniji su s po šest vozača domaćini AKK Petar Klepac, trenutno vodeća ekipa državnog prvenstva, drugoplasirani - višestruki državni prvaci AK Dubrovnik racing i trećeplasirani u poretku AKK Velika Gorica. Izuzetan izazov za ljubitelje brzina je nastup na domaćoj stazi, nedaleko koje i živi, europskog prvaka na brdskim stazama Tomislava Muhvića u prestižnom „Mitsubishi Lanceru EVO IX“ grupe N, poslije tri utrke sezone drugoplasiranog u ukupnom poretku. Dva ga boda dijele od vodećeg, prošlogodišnjeg prvaka Mađara Istvana Kavecza koji u BMW-u E90 brani boje AK Dubrovnik racing. Ipak, najviše se treba očekivati od višestrukog prvaka Riječanina Siniše Krainca koji ove godine vozi za Autoklub Rijeka svoj trofejni Ford Escort RS Cosworth. Prošle se godine pauzirao, vratio se ponovo brdskim stazama i upisao dvije pobjede na otvorenju sezone. I uz odustajanje na utrci u Gorjancima (Slovenija) zbog tehničkih poteškoća, drži visoko treće mjesto uoči čabarskog nastupa sa tri boda iza Kavecza i samo jednim iza Muhvića.

Na jedinoj automobilističkoj manifestaciji u Gorskom kotaru ovog će vikenda nastupiti svi vodeći hrvatski vozači. U grupi N uz Muhvića to su i vodeći Filip Magdić (Velika Gorica) i trećeplasirani Žarko Knego (Dubrovnik racing), grupu A/S predvodi još jedan član domicilnog AKK Petar Klepac Željko Pavičić, a bodovno su mu „za petama“ Ivan Batalić (AK Solin) i Sven Gorup (AKK Zanatlija Zagreb). U grupi E1 uz prvog Kavecza i trećeg Krainca svoju šansu vidi i drugoplasirani Hrvoje Čikor (Dubrovnik racing).

Posebno se boduju vozači povijesnih automobila predvođeni višestrukim prvakom Mladenom Sigurnjakom (AK Učka Sport).

Program predviđa dva subotnja treninga i dvije nedjeljne utrke, ali i niz iznenađenja kako za vozače tako i gledatelje. U nedjelju između dvije bodovne vožnje u parku vozača odvijati će se uvijek atraktivan „Sexy car wash“, a organizator je pripremio i nagradnu igru za vozače u suradnji sa RZ Motorsportom i Stolli racingom. Deset najsretnijih po završetku utrke dobit će vrijedne i korisne sportske automobilističke nagrade.

Verifikacija vozača i tehnički prijem automobila je u parku vozača u Smrečju u subotu od 8,30 do 10,35 sati,od 11 do 13 sati su slobodni treninzi, a prvi od dva službena kreće u 15 sati. U nedjelju je svečano otvaranje utrke u 10,30 sati, pola sata kasnije kreće prva bodovna vožnja. Druga je na rasporedu u 13,30 sati, a proglašenje najuspješnijih biti će u Parku vozača oko 16,30 sati. U subotu i nedjelju tijekom dana za javni promet zatvorena je dionica Gerovo-Tršće.

You have no rights to post comments